A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Gyertek haza!

Széplaky Bálint

Tavaly óta a háborús helyzet sokat enyhült. A pusztítás nyomai azonban most is látszanak. Egy-egy légi csapás végrehajtásához pedig olykor elég egy álhír is – ahogy ez idén tavasszal is történt. „A nyugati hatalmak játéka, játszótere ez az egész. Ha ők megint találnak valami alibit, akkor újra kezdődhet a fegyveres összecsapások sora. Mint ahogy volt a mostani áprilisi eset is, amikor egy összehangolt NATO-támadás történt francia, angol és amerikai erőkkel, arra hivatkozva, hogy vegyi fegyvert használt Aszad elnök. Azóta már bebizonyosodott, hogy a hír hamis, nem voltak vegyi fegyverek, de a rakétatámadás a maga pusztítását sajnos elvégezte.” Fülöp atya arról is beszélt, hogy a szíriai háború mennyire mesterséges, és mennyire nem az ott élők háborúja. „Nyilvánvalóan az egész utamnak ‒ túl azon, hogy segélyt tudtam kivinni, és túl azon, hogy együttérzésünkről tudtuk őket biztosítani ‒ ez is egy nagyon fontos eredménye, hogy ennek a globális hazugságnak a tarthatatlanságára ráláttam. Angol nyelvű híradást is készítettem, hogy minél több emberhez eljusson, hogy ez egy teljes hazugság. A szíriai háború kirobbanása egy teljes hazugság. Semmi köze nincsen Szíriához, a szíriai emberekhez, ez egy kívülről fölszított vallási ellentét, amelyet mind a mai napig a külső fegyveres támogatásoknak köszönhetően lehet fenntartani.”
Fülöp atya szerint a politikai és katonai nagyhatalmak játszmáinak függvénye a térség sorsa. Jelenleg viszonylag „csend” van, de ez egyik pillanatról a másikra is változhat.
Damaszkuszban most felszabadultságot látott, erősen él itt a hit az emberekben. Az életük nagyon nehéz, romhalmaz az ország. Milliók menekültek el…
Olvassa végig riportunkat és tekintse meg a Szíriában készült képeket a legújabb Magyar Fórumban!