A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Ennyire hülyék nem lehetnek, akik ott vannak

Az eddigi választások eredménye azt mutatja, hogy a polgároknak egyre nyilvánvalóbban elegük van az Európai Unió elitjének "őket eláruló politikájából" - mondta az Országgyűlés elnöke a Hír Televízió Péntek 9 című műsorában.

Kövér László a Sargentini-jelentésről és a közelgő szavazásról azt mondta: ma ezer sebből vérzik az unió. Emlékeztetett: az ezredfordulón megfogalmaztak egy 20 éves perspektívát, amelynek célja, hogy a térség és az unió lépést tartson a feltörekvő Ázsiával és az Egyesült Államokkal. 
    Ehhez a jövőképhez képest ma az EU tulajdonképpen azzal küszködik, hogyan tudja megmenteni önmagát - vélekedett az Országgyűlés elnöke, aki szerint az uniónak a célokból szépen lassan sok mindent fel kellett adnia. 
    Az eurót "megrogyasztotta" a nemzetközi pénzügyi válság, a közös biztonságpolitikából annyi maradt, hogy azt sem tudják megoldani, hogy a közvetlenül határ mellett elhelyezkedő Ukrajnában a válság enyhítésében, megelőzésében komolyan vegyék őket - közölte. 
    Kövér László kiemelte: minden olyan cél, amely arról szólt, hogyan lehet az uniót erősíteni, távolabb került, mint 2000-ben a 2020-as dátum. 
    Ehhez képest nevetséges, hogy teljesen súlytalan, "IQ-hiányos EP-képviselők" Magyarországon rugóznak évek óta - fogalmazott. 
    Hozzátette: Magyarország nem önmagáért került a nemkívánatos érdeklődés homlokterébe, hanem mert az unió jövőjét érintő alapvető kérdések Magyarországon fognak eldőlni.
    Az Országgyűlés elnöke a keddi szavazást a több részben legyártott filmekhez hasonlította, és azt mondta: az első és a második vita még izgalmas volt, úgy tűnt, mintha lenne tétje, de ez a negyedik már akkor unalmat kelt, amikor "még a promóció megy a televíziókban". 
    Kövér László szerint senki nem gondolja komolyan, hogy a hetes cikk szerinti eljárás eljutni Magyarország szavazati jogának felfüggesztéséhez.    
    Ugyanakkor ez az európai elit inkompetenciáját, teljes gondolattalanságát és a helyzet meg nem értéséről kiállított bizonyítványát hozza - tette hozzá. 
    "Elképedve nézzük a képernyőn keresztül, hogy ennyire hülyék nem lehetnek, akik ott vannak", hogy szemben a kitűzött célokkal, gyakorlatilag az Európai Unió sírját ássák - fogalmazott Kövér László. Hozzátette: annak a közösségnek, amelyik az identitás legfőbb kérdéseiben háborúban áll, nincs jövője.  
    Az Országgyűlés elnöke a témában a Fidesz által kezdeményezett határozati javaslatról azt mondta: némely ellenzéki párt már pedzegeti, hogy rossz pályán volt, ami a magyar választók meggyőzését illeti, és lehet, mégis a nemzet érdekében kellene állást foglalni. 
    Lehet, hogy ez majd az Országgyűlésben is konzekvenciákkal jár - közölte Kövér László.
    Emmanuel Macron francia elnök Magyarország elleni kezdeményezését úgy értékelte: semmiképpen nem kell félvállról venni vagy lesöpörni ezt a "provokációt", de kétségbe esni sem kell, alapvetően a választók döntenek majd, Franciaországban is. 
    Az eddigi választások alapján Európa-szerte a polgároknak egyre nyilvánvalóbban elegük van az unió elitjének őket eláruló politikájából - jelentette ki.
    Kövér László közölte: ami zajlik, az részben identitásküzdelem, de valójában demokráciaküzdelem, az unió intézményei - "tisztelet a kivételnek" - próbálják felszámolni az európai demokráciát. 
    Arról, hogy a szocialisták azt tervezik, tartózkodnak majd a szavazáson, azt mondta: az elmúlt tízéves történetük is tele van ilyen félig végrehajtott fordulatokkal. Hozzátette, kifejezetten szurkol a szocialistáknak, hogy amit egyszer fordulatként elhatároztak, azt hajtsák is végre. Lesz, ami lesz, de próbáljanak bátrak lenni, hátha sikerül - jegyezte meg.
    Az Országgyűlés elnöke közölte: a magyar őstörténet "megért volna egy tisztességes vitát" az elmúlt harminc évben. Azt mondta, az egész finnugor elmélet - amelyet nem akar vitatni -, "a genezisétől gyanús", szerinte már akkor is ideológiai eszköznek tűnt, amikor a 19. században elfogadták. 
    Kövér László nem hiszi, hogy alapvetően felfordult volna az életünk és alapvetően más vágányt járt volna a történelmünk az elmúlt 50-100 évben, ha kiderült volna vagy kiderülne, hogy "mégiscsak türk eredetű nép vagyunk, és a nyelvünk sem finnugor".
    A Hír Televízióban a közelmúltban lezajlott változásokról azt mondta: az, hogy politikai ütésváltás alakul ki egy televízió körül, nem hír. 
    A Hír Tv létrehozása, működése, működtetése a jobboldali, keresztény, nemzeti érzelmű, konzervatív közösség óriási teljesítménye volt hosszú időn át, amíg ilyen szellemben működött. Aztán volt egy korszak, amit nem szabad elfelejteni, és le kell vonni a tanulságot, most pedig van egy újabb korszak, amely remélhetően feledtetni tudja az intermezzót - közölte a parlament elnöke.