A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Zoltán a férjével

czyla

A lopott pénzen összeverekedő filozófusmispóche zászlóshajójának káoszkapitánya, Vajda Mihály és a 168 Óra már megint a magyarokat ostorozza. „Jobbágymentalitásúak, a Fidesz meg a parasztokból jött – mondja –, hát persze hogy Orbán bázisa a magyar vidék, ez az a terep, ahol szavai termékeny talajra hullnak.”
Vannak ugye a jobbágymentalitású magyarok a jöttment Fidesz által vezetve, evidens tehát: az olyan finom, de tekintélyes emberek, mint Heller Ágnes meg Vajda Mihály, valamint a véreskezű Lukács György körül csoportosuló egykori Budapesti Iskola „jeles” alakjainak és tollnokainak feladata a lakosság meggyőzése arról, hogy a parasztokból jött Fidesz nem jó. Mint ahogy a Vajda által kezdettől gyanakvással vegyes szorongással fogadott rendszerváltás se volt jó, csak akkor, ha a „demokratikus ellenzék” győzött.
Vajda nyugatias pedigréjét ősei – Weiss Márkus Dávid, más néven Miksa, a balatonfőkajári pálinkás és a Temesvárról jött Hilda, valamint Nasser Lipót, az aranyműves és egy bútorszövet-nagykereskedő – mint született gazdag emberek garantálják. Bár „Judapesten” (copyright by Vajda) fészket rakott a nyugatias attitűd, de igazi jobboldali konzervativizmus már itt sem létezik. Antall József szívesen eljátszotta volna a konzervatív tanár szerepét, de hát ez ugye neki sem sikerült. A létező jobboldali konzervativizmust 1945-ben és az utána következő években elpusztították, busongott már az első Orbán-kormány idején a liberális Manccsal kánonban Vajda, az igazi jobboldali konzervativizmus egyik hóhéra. A nyugatias attitűd – saját elmondása szerint – mint Makó Jeruzsálemtől, olyan távol volt tőle. A kommunista dinamizmussal járt kéz a kézben. Mert az nagyon tetszett neki. Lehet, hogy egy darabig szocdem volt az apja miatt, de a pártegyesülés számára nem a szociáldemokrata párt tragikus végét jelentette, hanem valami gyönyörű új dolog kezdetét. Az apja is lelkes volt, mindvégig híve maradt a kommunista rendszernek, átigazolt a szocdem pártkönyvével Rákosi Mátyás MDP-jébe, és 1956-ot ellenforradalomnak tekintette.
Nem esett messze az alma a fájától: Vajda álma, hogy jöjjön végre már a bukás, egy kataklizma, egy válság vagy egy gazdasági összeomlás ezekre a vonakodó, a „liberálisok demokráciáját” tagadó, bizonytalankodó magyarokra, mert akkor visszatérhetne a hatalomba a „nyugatos értelmiség”, velük folytatódhatna a 68-asok világreformja, a katedrára szarás és a pedofília. Akkor visszatérne Zoltán is, mert lassan 10 éve, hogy elhagyta Magyarországot, s azóta megfordult Nyugat-Európa több országában, illetve az Egyesült Államokban is. Férjével most egy dél-európai országban élnek, a Facebook-cenzori munka mellett mezőgazdasággal foglalkoznak. Zoltán, a férje és a vele együtt dolgozó magyar nyelvű moderátorcsapat tagjai az Arvato nevű német cégnek dolgoznak. Az Arvato tulajdonosa a Bertelsmann nevű német óriásvállalatnak, az övék a magyarországi RTL Klub televízió is. Feljelentésre (amit valószínűen ők tesznek meg) szűrik a Facebookon megjelenő tartalmakat. Zoltánnak és férjének fáj, ha a migránsokról csúnyán beszélnek, és a választások idején nagyon megviselte őket, amikor nem törölhettek minden migránsokról szóló magyar bejegyzést.
Azt hittük, azzal, hogy a Kádár-rendszer egyik legaljasabb nyomdaipari termékét, a Népszabadságot éppen az olvasói ítélték megszűnésre, talán jobb belátásra tér a többi. De nem, éppen ellenkezőleg! A kellőképpen gátlástalan 168 Óra, az ÉS, a Mancs vagy a 444 tollnokai tehetetlen gyűlöletükben, igénytelenségükben találják meg akár a lukácsista erkölcsi-szellemi toprongyokat, akár Zoltánt és a férjét. Vagy nem tanulnak a sorozatos választási kudarcból, vagy azért hánynak vért, mert félnek, egyszer csak feltűnik egy, az eddigieknél rátermettebb, tisztességesebb ellenzéki erő, amely visszautasítja átlátszó hazugságaikat, és még a végén megszűnnek fontosnak lenni.