A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Orbán Viktor: ha támadják Magyarországot, akkor megfelelő súlyú lesz a válasz

A szeptember egy ilyen hónap, a világ külügyminiszterei és miniszterelnökei időnként összegyűlnek New York-ban – utalt a miniszterelnök a ma záruló ENSZ-ülésszakra, amelyen hazánk is képviselteti magát a külügyminiszter személyében. Az ehhez kapcsolódó felszólalások és beszédek Orbán Viktor szerint bizonyos szempontból az igazság pillanatai is. A miniszterelnök ezek közül kettőt emelt ki, az egyik az EU a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagjáé volt, a másik az Egyesült Államok elnökéé. Úgy fogalmazott: ezek a következő évekre is meghatározóak lehetnek, egyúttal szándékbejelentéseknek is tekinthetők. Dimitrisz Avramopulosz ENSZ-ben tett kijelentésein – melyekben bizodalmát fejezte ki, hogy az EU-tagállamok hamarosan elfogadják az új uniós menekültáttelepítési programot és azt mondta, hogy az EU támogatja a világszervezet migrációs csomagját és az uniós tagállamok önkéntes vállalásokat tettek a menekültek áttelepítésére – a miniszterelnök „már nem” háborodik fel, ugyanakkor a műsorban elmondta: Avramopulosz dolga az lenne, „hogy bennünket képviseljen”, és ha ez nem megy, akkor tartózkodjon az ilyesfajta kijelentésektől, amelyekre „senkitől nem volt felhatalmazása”.
A migráció szempontjából „nem kedvező terep nekünk az ENSZ”, miután ott a migránsokat kibocsátó országok vannak többségben, a hazánk által képviselt álláspont pedig a kisebbség álláspontja. „Nem kényelmes dolog” a többséggel szemben a kisebbséget képviselni, felszólalni. Nem véletlen, hogy sokan vagyunk Európában, akik várjuk az európai uniós választásokat, hogy az ilyen embereknek végre útilaput kössünk a talpára – mondta.
 
Ma az EP-ben és az Európai Bizottságban is elsöprő többségben vannak a bevándorlást támogatók, akik „egyben egy komoly demokráciaproblémát is jelentenek”, hiszen olyasmit képviselnek, amit egyébként az európai emberek nem akarnak. Az európai emberek azt várják a vezetőiktől, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba, és mondják ki: helyesnek vagy rossz dolognak tartják a migrációt – jelentette ki Orbán Viktor. A döntő mondat az, hogy a migráció rossz dolog, az valójában lakosságcserét jelent. A migrációval szembeni magyar ellenállás valódi félelmeket tükröz – fogalmazott, hozzátéve: vannak olyan európai országok, ahol a politikusok óvatosan mondanak ellent, és nem merik azt képviselni, amit az emberek gondolnak. De – jelentette ki – ez nem jellemző a magyar kormányra. Ha támadják Magyarországot, akkor megfelelő súlyú lesz a válasz – mondta. Az emberek úgy érzik migrációügyben Európában, hogy a népakarattal szemben valamit rájuk akarnak kényszeríteni – emelte ki a miniszterelnök. Szerinte a nyugalom és a béke, a biztonság a fontos, ehhez pedig az kell, „hogy meg tudjuk védeni a saját álláspontunkat, én is szeretném, ha a bevándorlás kérdése dűlőre jutna végre az EU-ban, lezárhatnánk ezt a dolgot, azt mondhatnám a magyar asszonyoknak meg az érdeklődő közvéleménynek, hogy mostantól már semmilyen harcra nincsen szükség”. A bevándorlásellenes és a bevándorláspárti erők közötti „csata” még nem dőlt el. „Ki kell tartanunk, ezt a mérkőzést meg kell vívnunk, és májusban meg kell változtatnunk az európai politikát!” – szögezte le a műsorban.
 
A kormány célja az, hogy pénzügyi elismerést adjon a nyugdíjasoknak és egyúttal elegendő forrást is biztosítson a fiataloknak annak érdekében, hogy minél több gyerek szülessen – szögezte le a miniszterelnök, kiemelve, hogy egyensúlyban kell tartani az idősek iránti tiszteletet és a jövő iránti elkötelezettséget.