A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Házasság: egy férfi és egy nő

Álljanak ki az erdélyi pártok és tisztségviselőik a házasság mellett! - írja a CitizenGO nagyon helyesen alábbi felhívásában.

 
Tisztelt Erdélyi Magyar Pártok!

A házasság ügye pártokon és politikai vitákon felül áll.

Most van esély megerősíteni a házasság intézményét, később talán már nem lesz beleszólásunk a kérdésbe. Szükséges és ésszerű a házasság alkotmányos védelme, különösen amikor Európa országai sorra utat engednek az azonos neműek „házasságának”, sokszor ezzel a homoszexuális párok által való örökbefogadásnak is.

A Gyulafehérvári Főegyházmegye Családpasztorációs Központja minden romániai pártot arra hív, hogy álljanak ki a házasság mellett a közelgő népszavazáson, és ne hagyják figyelmen kívül azokat a nemzetközi folyamatokat és törekvéseket, amelyek egyre több országban eredményezik a házasság definíciójának megváltoztatását, nem egy esetben az emberek megkérdezése nélkül.

Mi, a petíció aláírói örömmel üdvözöljük a házasság mellett kiálló pártok megnyilatkozásait, és aggódva figyeljük a más pártokban megjelenő házasság definícióját megkérdőjelező vagy távolmaradásra buzdító hangokat, illetve az egyértelmű állásfoglalás hiányát. Arra kérjük az érintett pártokat, hogy mielőbb tisztázzák álláspontjukat, és védelmezzék a házasságot a népszavazáson!

Felhívjuk az erdélyi magyar pártokat, hogy mozgósítsák tagságukat és szövetségi tisztségviselőiket, hogy saját kerületükben és illetékességi köreikben buzdítsák az embereket a szavazáson való házasság melletti részvételre.

Ezenkívül bátorítjuk és sürgetjük a pártok referendum értékrendjével egyetértő tisztségviselőit, hogy mielőbb lépjenek nyilvánosságra, és vállalják fel álláspontjukat. A népszavazás ellenzői ezt már megtették, de az ember joggal várja, hogy az ügy támogatói is színt valljanak a házasság és a család mellett, és kiálljanak a Székelyföldre a múltban is, ma is annyira jellemző családpárti értékrend mellett. Akkor is, ha pártjuk ezt elmulasztja meglépni.