A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

​Volner János tévedése

Kovács Attila

Meglepetten olvastam az egyik internetes portálon, hogy Volner János levelet írt a Jobbik vezetésének és tagságának. Ami a levélben az ellenzéki párt belső viszonyaira vonatkozik, azzal nem szeretnék foglalkozni, mert nem ismerem azokat, különösebben nem is érdekelnek. (Annyit azért mégis: hogy mi zajlik a Jobbikban, hűen tükrözi a tény, miszerint Volner Jánost levele közzétételének másnapján azonnal kizárta soraiból saját pártja frakciója…)
Az viszont annál meglepőbb volt, hogy levelében – amelyből az ominózus portál szó szerint is sokat idézett – benne volt egy ilyen mondat: a jobbikosok voltak azok, akik megismertették az ország népével a szabadkőműves spekuláns, Soros György kártékony tevékenységét.
Kezemben van Csurka István „Minden, ami van” című kötete, amely a drámaíró-politikus közéleti írásainak gyűjteménye. Ebben fehéren-feketén látható, hogy egyes írásaiban Csurka István már 1991-1992-ben(!) elemezte Soros belpolitikai befolyását, s egyben megkongatta a vészharangot is. Hogy az ekkortájt húszas évei elején járó, és rendőrként dolgozó Volner János foglalkozott-e már egyáltalán a közélet kérdéseivel, én nem tudom, az viszont biztos, hogy a Jobbik, mint olyan még nem is létezett, a párt jelenlegi vezetői, országgyűlési képviselői közül pedig többen még alsó tagozatos általános iskolások voltak, vagy akár a napraforgó-formával bíbelődtek a lakásukhoz közeli játszótér homokozójában.
Hátrébb tehát egy kicsit az agarakkal, tisztelt Volner János, s főleg, nem ártana pontosan fogalmazni. Főleg akkor nem, ha megszólalását a Jobbik állítólagos megtisztítása mozgatja. Hamis tollakkal ékeskedve ugyanis nem lehet megtisztítani semmit – még a politikában sem…