A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Ungvár ukrán ex-polgármestere a magyarok védelmére kelt

Őszinte, szókimondó és igaz

Szerehij Ratusnyak, Ungvár korábbi polgármestere Petro Porosenko ukrán államfőnek címzett Facebook-bejegyzésben írta le véleményét a kettős állampolgárságról - írja a Kárpáthír.

„Tisztelt Porosenko! Ami a magyar útleveleket illeti, a szovjet hatóságok 1945-ben lényegében annektálta Kárpátalját. Akkoriban gyakorlatilag minden kárpátaljainak legalább 5 érvényes útlevele volt. Ezeket senki nem érvénytelenítette. Az elmúlt 27 évben arra kellett törekedni, hogy olyan életkörülményeket teremtsenek Ukrajnában, hogy a magyarok, a lengyelek, az oroszok és a németek ukrán személyiről álmodozzanak. De ehelyett, mivel államhatalmi beosztásukból fakadóan nem folytathattak üzleti tevékenységet, inkább fejőstehenet csináltak az országból ezer maffiacsalád számára. Az egyik ilyen a tiéd. Tehát fejezzék be a kárpátaljaiak összeugrasztását, a szomszédjainkkal és testvéreinkkel a magyarokkal, a szlovákokkal, románokkal és a lengyelekkel, akikkel 1000 éve egymás mellett élnünk bármi fajta konfliktus és vérontás nélkül. A szakirányú végzettséggel nem rendelkező főügyész által tett nyilatkozatokról és fenyegetésekről nincs is értelme beszélni. Végtére is, nincs olyan ukrán törvény vagy norma, ami alapján valaki megfosztható az ukrán állampolgárságától. Köszönöm megértését.”