A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Májusban Juncker kaphatja a pofont

M.T.

Orbán Viktornak nincs többé helye az Európai Néppártban (EPP) - szögezte le a Le Monde című francia napilapnak adott, péntek délután megjelent interjúban Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke.
A beszélgetésben Juncker hazánk mellett elmarasztalta visegrádi szövetségeseinket is, továbbá egyértelműen a francia elnök, Macron oldalára állt. Nincs ebben semmi újszerű, közelednek az EP-választások, a luxemburgi politikus is belekezdett a kampányba.
Ő nem látja szívesen Orbán Viktort, mint ahogy a magyar miniszterelnök is többször kifejtette már, hogy a Néppárt sokkal jobb lenne Juncker nélkül. A jövő évi EP-választások igazi tétje az, hogy a nemzetállami erők többségbe tudnak-e kerülni a Néppárton belül.
Amennyiben minden marad a régiben, és a Merkel-Macron tengely folytatja eddigi politikáját, úgy könnyen lehet, hogy májusban Juncker arcán fog csattanni a pofon. Európában egyre többen sokallnak be a migrációtól.