A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Őrségváltás

Immár egyértelműen Szeged a férfi kézilabda-főváros

Ami a futballban Magyarországon a Fradi-Újpest, az férfi kézilabdában a Veszprém-Szeged. A RANGADÓ, így, csupa nagybetűvel, a mérkőzések mérkőzése, amelynek presztízse akkor is hatalmas, ha csak egy szimpla felkészülési meccsről van szó. Ezúttal Veszprémben csapott össze a két kitűnő együttes.

A mostani Veszprém-Szeged párharcnak több dolog is különös töltetett adott. Egyrészt a Tisza-parti alakulat zsinórban 10 elbukott bajnoki döntő után idén legyőzte nagy riválisát, így ismét Magyarország legjobb csapata lett. Emellett további különlegessége volt a rangadónak, hogy a padlón lévő Veszprém fogadta a bombaformában lévő kék-fehéreket. Amíg ugyanis a Veszprém a közelmúltban edzőváltáson esett át, és pár nappal ezelőtt vereséget szenvedett a Tatabánya ellen, addig a Szeged ebben a szezonban tizenkét tétmeccsen lépett pályára, és azokat egytől-egyig megnyerte.
Az előzetes esélyek tehát ezúttal a bajnoki címvédő mellett szóltak, ám az első félidő még kiegyenlített küzdelmet hozott, sőt, inkább a Veszprémnél volt az előny. Érezhető volt, hogy a bakonyiak nagyon szeretnék kiküszöbölni a Tatabánya elleni csorbát. A második játékrészben a Szeged átvette az irányítást, szebbnél-szebb gólokkal fokozatosan elhúztak, hol három, hol négy góllal vezettek a Veszprém ellen. Kapusuk, a horvát Marin Sego káprázatosan védett, rendre túljárt a hazai játékosok eszén, sőt, még egy gólt is szerzett.
A végjátékban a Szeged nem csupán megőrizte, de be is biztosította előnyét, így magabiztos, 5 gólos (27-32) győzelmet aratott a bajnokság csúcsrangadóján. Ezután a remek játékkal aratott győzelem után egyértelműen kijelenthetjük, hogy Szeged a magyar kézilabda fővárosa, a kék-fehérek jelenleg erősebbek, egységesebbek, jobbak, mint a Veszprém, amely továbbra is mélyponton van.
A bakonyaiak új edzőnek, David Davisnek jócskán lesz dolga a jövőben, hogy visszaterelje csapatát a győzelem útjára.