A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Meghívó a BGA 2018. évi díjátadó ünnepségére

A Bethlen Gábor Alapítvány idén is megrendezi éves díjátadó ünnepségét, melyre az itt közzétett meghívóval ezúton hívjuk meg kedves Vendégeinket!

Bethlen Gábor kutatói ösztöndíj

A Bethlen Gábor Alapítvány kuratóriuma 2017-ben úgy határozott, hogy a tehetséges magyar fiatalok Bethlen Gáborral kapcsolatos kutatásait támogatni igyekszik. Ennek érdekében – az Alapító Okiratban foglaltakkal összhangban – kutatói ösztöndíjat hozott létre.

Az ösztöndíjat az első évben a szokásos évi díjátadó ünnepség keretében adták át, november 15-én. A 2017. évi díjazott Cziráki Zsuzsanna történész, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa volt. Laudációt ebből az alkalomból Házi Balázs mondott.

Az alapítvány Kuratóriuma 2018-ban úgy döntött, hogy a kutatói ösztöndíj felelősei Hágen Ádám, Házi Balázs és Nagymihály Zoltán lesznek. A szakmai zsűrit Bakos István, Bíró Zoltán, Házi Balázs, Nagymihály Zoltán és Szalai Attila alkotják.

Az ösztöndíj 2018-as kiírását az alábbi linkre kattintva érhetik el:

 

Az ösztöndíj 2018-as kiírása