A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Kötelességünk emlékezni a hősökre, a katonákra, az orvosokra

Megemlékezés november 5-én a a Magyar Orvos Hősi Halottak Emlékszobránál

MEGHÍVÓ
 
A Nemzeti Fórum Egyesület, Budapest-Józsefváros Önkormányzata
és a Honvédelmi Minisztérium tisztelettel meghívja Önt a
Magyar Orvos Hősi Halottak Emlékművénél tartandó megemlékezésre, koszorúzásra
 
Helyszín :a Magyar Orvos Hősi Halottak Emlékszobra
(Budapest VIII. ker. Üllői út 78/a)
 
Időpont: 2018. november 5. (HÉTFŐ)17.00
 
Köszöntő:
Lezsák Sándor a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke
 
Megemlékezik:
Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter
 
Sántha Péterné Józsefváros alpolgármestere


A beszédek elhangzását követően vendégeink, a meghívott ’56-os szervezetek
és a Nemzeti Fórum helyi szervezetei katonai tiszteletadás mellett koszorúznak.
 
Az egészségügyi dolgozók, illetve az orvosnak tanuló diákok életük kockáztatásával látták el hivatásukat a forradalom alatt is. Több mint 20 000, a harci cselekményekben megsérült embert láttak el a kórházakban. Kötelességünk emlékezni a hősökre, a katonákra, az orvosokra.
 
1942. május 17-én, vasárnap délelőtt 10.00 órakor avatták fel az I. világháborúban hősi halált halt magyar orvosok emlékére készített emlékművet. Az avatáson jelen volt vitéz Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter, bárciházi Bárzcy István titkos tanácsos, miniszterelnökségi államtitkár, Scholtz Kornél titkos tanácsos, ny. államtitkár, vitéz Simon Elemér titkos tanácsos, a Magyar Vöröskereszt elnöke, a képviselőház alelnöke, Mutschenbacher Emil, az OMGE elnöke, Bódy László, a főváros alpolgármestere, Némethy Károly tanácsnok, vitéz Irsy László, a Közmunkatanács alelnöke, Kiss Ferenc, a Pázmány Péter Tudományegyetem dékánja, Császár Elemér a pécsi, Jankovich László egyetemi tanár a debreceni egyetem részéről, Bakay Lajos, a Budapesti Orvosi Kamara elnöke, Orsós Ferenc, a MONE elnöke. Jelen volt tovább Csilléry András, az Orvosi Nyugdíjintézet elnöke, vitéz Hász István tábori püspök, Ruskiczay-Rüdiger Imre, vitéz Nemerey Márton, Rákosy Imre altábornagyok, Farkas Ferenc vezérőrnagy, dálnokfalvi Bartha Károly honvédelmi miniszter, Franck Richárd dr. orvos-vezérőrnagy. Franck Richárd dr. orvos-vezérőrnagy mondott elsőként beszédet, majd Mutschenbacher Emil, az OMGE elnöke szólalt fel. Ezt követően dálnokfalvi Bartha Károly honvédelmi miniszter megadta az engedélyt a szobor leleplezésére. A leleplezést követően megkoszorúzták az emlékművet, elsőként a kormányzó koszorúját helyezte el dálnokfalvi Bartha Károly honvédelmi miniszter.