A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Köszönjük elnök úr, leülhet, elégtelen!

Bugár lenézi az MKP dunaszerdahelyi és somorjai szavazóit

Úgy látszik, savanyú a szőlő a Most–Híd elnökének, mivel pártja sem Dunaszerdahelyen, sem Somorján nem tudott labdába rúgni az önkormányzati választásokon. Olyannyira nem, hogy egyetlen, a párt színeiben induló képviselő sem jutott be a két város testületébe. Ezek után azt találta nyilatkozni az egyedüli felvidéki „magyar” napilapnak, hogy Dunaszerdahely és Somorja az a két tipikus város, ahol ha az MKP logóját egy macskára festenék rá, azt is megválasztanák.
 
Majd úgy folytatja, hogy ebben a két városban mindig ez jön be, és ezzel nem tudnak mit tenni.
 
Csak halkan súgjuk meg az elnök úrnak – s azt hiszem, hogy a dunaszerdahelyiek nevében is mondhatom ezt –, hogy Somorján nagyon jól ismerik a Most–Híd képviselőjelöltjeit. Elég csak a négy évvel ezelőtti választást felidézni, amikor a jelenlegi közlekedésügyi miniszter abban a körzetben mérettette meg magát, ahol lakik, s aki ennek ellenére sem jutott be a képviselők közé.
 
S hogy ezzel nem tudnak mit tenni? Elég lenne például olyan embereket indítani, akik dolgoznak a közösségért.
 
Ja, hogy az ilyen emberek nem kérnek a Most-Hídból? Hát meg is értem…
 
A választások végeredménye, a számok magukért beszélnek. Orosz Csabát majd 60 százalékkal választották meg polgármesternek, annak ellenére, hogy öt ellenfele is volt, akik közül egy volt szlovák – Maďarič asszisztense – és négy magyar, a képviselők közül pedig 19 helyre 18 MKP-s és egy független jutott be.
 
Ennek ellenére a Fico-kormányt egyben tartó párt elnökének kijelentését az összes dunaszerdahelyi és somorjai MKP-s szavazó nevében kikérem magamnak, mert kijelentésével kiskorúsít minket és az általa elmondottak azt sugallják, hogy nem vagyunk képesek józanul eldönteni, kire szavazzunk…
 
Bezzeg, ha netán ők győztek volna – szerencsére ilyet még a rémálmaimban sem láttam –, akkor bizonyára a demokrácia ünnepe lett volna a szombati nap, tele európai, felvilágosult toleráns választópolgárral, akik elutasították a nacionalizmust…
 
Köszönjük elnök úr, leülhet, elégtelen!
 
Mi pedig továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök úr szavait tartjuk iránymutatónak, aki ugye azt találta mondani a Fidesz–KDNP kétharmados győzelme után, hogy „most kell szerénynek lenni, ugyanis van mire!”
Egyetértünk!
 
Méry János
(felvidek.ma)