A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Tudatosan a pénzügyekben

Mától lehet pályázni a nonprofit szervezeteknek a pénzügyi tudatosság erősítésére

Tudatos pénzügyi döntésekkel egy átlagos család alkalmanként akár több tízezer forintot is megspórolhat, illetve többlet megtakarításra tehet szert.

A Pénzügyminisztérium negyvenmillió forinttal támogatja a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében végzett tevékenységet. A Tudatosan a pénzügyekben címmel meghirdetett pályázatra mától várja a nonprofit szervezetek jelentkezését a pénzügyi tárca. Az érintetteknek harminc napjuk van a pályázatok elkészítésére, illetve benyújtására – közölte a Pénzügyminisztérium november 20-án szerkesztőségünkhöz küldött közleményében.
 
A Pénziránytű Alapítvány által végzett nemzetközi összehasonlítás szerint Magyarországon a lakosság, a családok pénzügyi tudása, illetve ezzel kapcsolatos magabiztossága erősen hiányos. A legkritikusabb terület a meglévő tudás gyakorlati alkalmazása. Ezen az eredményen a lehető leggyorsabban javítani kell. Tudatos pénzügyi döntésekkel ugyanis egy átlagos család alkalmanként akár több tízezer forintot is megspórolhat, illetve többlet megtakarításra tehet szert. A Pénzügyminisztérium által ma közzétett pályázat legfőbb célja épp az, hogy - a szakmailag felkészült nonprofit szervezetek munkájára is támaszkodva - minél többen döntsenek körültekintően és tudatosan pénzügyeikben. A megfelelő szintű pénzügyi tudással és attitűddel rendelkező lakosság nemcsak a családi büdzsére hat jótékonyan, hanem jelentősen elősegítheti az ország versenyképességének a növekedését is.
 
Magyarországon számos olyan nonprofit szervezet működik, amelyek már bizonyították, hogy pénzügyi információval, tanácsadással a lakosság széles körét el tudják érni, és hitelesen végzik tevékenységüket.
 
A most kiírt pályázat biztosítja a pénzügyi tudatosság erősítését szolgáló programok támogatását, illetve segíti az informatikai alkalmazások fejlesztését, hogy a pénzügyi tudatossághoz szükséges ismeretek és készségek a virtuális térben is minél gyorsabban terjedjenek. A negyvenmillió forintos keretösszeg azt is lehetővé teszi, hogy az eddig meg nem valósított új, pénzügyi kultúrafejlesztő programok minél hamarabb elkészülhessenek.
 
A pályázat a kormany.hu oldalán az alábbi linken érhető el:
 
http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/penzugyekert-felelos-allamtitkarsag/hirek/matol-lehet-palyazni-a-nonprofit-szervezeteknek-a-penzugyi-tudatossag-erositesere
 
Szerk.