A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

A családpolitikától függ Európa túlélése

Az európai népességcsökkenést nem a migrációval kell megoldani

Novák Katalin a Veritának kijelentette, hogy értelmetlen vádakról van szó, amelyeket a nyugati média, egyes nem kormányzati szervezetek és európai politikusok terjesztenek, mivel "nem képesek tiszteletben tartani a magyar nép döntését", amellyel az Orbán-kormány mellett tette le a voksát.

Az európai népességcsökkenést családpolitikával, nem a migrációval kell megoldani - nyilatkozott Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Veritá című olasz napilapban november 26-án, hétfőn megjelent interjúban.
 
Novák Katalin hangsúlyozta, hogy jelenleg Európa népességnövekedése kizárólag a migrációtól függ.
 
Ezzel szembe a magyar kormány családpolitikai receptjét állította, amely szerint a demográfiai válságot kizárólag belső erőforrásokkal is meg lehet állítani. Hangoztatta, hogy a családpolitikától függ Európa túlélése és nemzetei kulturális integritásának fennmaradása.
 
A 2016-ban alapított, 50 ezres példányszámú katolikus napilap ismertette a magyar kormány családpolitikai intézkedéseit, hangsúlyozva, hogy Novák Katalin is részt vesz a Családok Világkongresszusán, amelyet márciusban az olaszországi Verona városában tartanak.
 
Arra a kérdésre, hogy mit gondol a magyar kormányt demokráciaellenesnek tartó bírálatokról, Novák Katalin a Veritának kijelentette, hogy értelmetlen vádakról van szó, amelyeket a nyugati média, egyes nem kormányzati szervezetek és európai politikusok terjesztenek, mivel "nem képesek tiszteletben tartani a magyar nép döntését", amellyel az Orbán-kormány mellett tette le a voksát.
 
(MTI nyomán)