A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Kreml: itt a legújabb ukrán téboly

Moszkva nem ad tükörválaszt a hadra fogható korú férfiak ukrán kiutasítására

A március végén esedékes ukrán elnökválasztásig újabb hasonló “félhisztérikus” lépések várhatók az ukrán vezetés részéről, amelynek saját megmentése érdekében “minden áron fenn kell tartania, és növelnie kell a lakosság szemében” az orosz agresszió látszatát.

Moszkva nem készül szimmetrikus választ adni arra, hogy a kercsi incidenst nyomán hadiállapotot bevezető Ukrajna megtiltotta a beutazást a 16 és 60 év közötti, orosz állampolgárságú férfiak számára – derült ki az orosz fővárosban november 30-án, pénteken elhangzott állami tisztségviselői és törvényhozói nyilatkozatokból.
Marija Zaharova külügyi szóvivő (képen) úgy vélekedetett, “tébolyhoz vezethetne” ha valaki szimmetrikus válaszintézkedéseket akarna hozni az ukrán vezetés intézkedéseire, amelyek szerinte “az államberendezkedés működésképtelenségéhez” vezettek.

Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlamenti alsóház külügyi bizottságának elnöke szerint Oroszországnak nincs szüksége arra, hogy hasonló szellemű intézkedéseket fogadjon el, mert nem áll háborúban Ukrajnával. Hangot adott véleményének, hogy a március végén esedékes ukrán elnökválasztásig újabb hasonló “félhisztérikus” lépések várhatók az ukrán vezetés részéről, amelynek saját megmentése érdekében “minden áron fenn kell tartania, és növelnie kell a lakosság szemében” az orosz agresszió látszatát.

Franc Klincevics, a felsőház védelmi bizottságának első elnökhelyettese rámutatott, hogy ukránok millióit sújtaná Oroszország, ha ugyanúgy járna el, mint a kapcsolatok teljes megszakítására törekvő Ukrajna, ezért Kijev hiába is vár ilyen válaszintézkedést Moszvától.

Vlagyimir Zsirinovszkij, az Oroszországi Liberális Demokrata Párt (LDPR) vezetője azt hangoztatta, hogy Petro Porosenko lépésére nem ugyanazt kell lépni, hanem fel kell gyorsítani azon ukránok státusának legalizálását, akik Oroszországban kívánnak munkát vállalni, egyebek között orosz útlevelek kiállításával és a kettős állampolgárság megadásával. Meglátása szerint Ukrajnában ma teljesen más rendszer lenne, ha Moszkva ezt tette volna a Szovjetunió széthullása óta.
 
(karpatalja.ma nyomán)