A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Kubik Anna Kárpátaljáért

A Kossuth-díjas színművész által előadott költemények a nemzetről, a hitről, a megmaradásról szóltak. Sorsunk idegrendszerébe vágó szolgálat Adyval mondani: „Még az álmokat se hazudni. / Mégis víg hitet adni másnak” (Jóság síró vágya).

December 6-án, a Magyar Patrióták Közössége jótékonysági estjén fellépett Kubik Anna.
A Kossuth-díjas színművész által előadott költemények a nemzetről, a hitről, a megmaradásról szóltak. Sorsunk idegrendszerébe vágó szolgálat Adyval mondani: „Még az álmokat se hazudni. / Mégis víg hitet adni másnak” (Jóság síró vágya).A legfelemelőbb Réka imája volt az Advent a Hargitán színdarabból, ami az adventre is vonatkozik: „Uram, aki fent vagy az egekben, tekints le most kegyesen a te szolgáló lányodra. Erős próbára tettél engem, ne vess újabb terhet a megkopott szívemre. Ha csodát tennél is, Uram, tudnod kell, hogy erőnket vesztettük a várakozásban. Elszoktattál minket a jótéteményeidtől, ürömmel és bánattal tápláltál mindeddig, Uram, felkészületlenek vagyunk a jóra. Tedd újra képessé a szívünket az örömnek elviselésére.”
 
(kép: Somogyi György)
 
emma