A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Család nélküli gyerekeknek tartottak karácsonyi ünnepséget

Több ezer gyermek számára biztosítanak mindig szerető közeget

Sokan vannak, akik nem próbálnak csodát tenni, csak megteszik a magukét. Az Ágota Alapítványnál is így van ez, ahogy egyre többen kapcsolódnak be munkájukba, úgy tevékenységük mégis csodává áll össze: több ezer gyermek számára biztosítanak mindig szerető közeget.

Ezer, saját családját valamilyen okból nélkülözni kénytelen gyereknek és fiatalnak tartott karácsonyi ünnepséget a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója és az Ágota Alapítvány a csongrádi megyeszékhelyen.
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszönetet mondott azoknak, akik egész éven át segítik az Ágota közösségét.

Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár azt mondta, sokan vannak, akik nem próbálnak csodát tenni, csak megteszik a magukét. Az Ágota Alapítványnál is így van ez, ahogy egyre többen kapcsolódnak be munkájukba, úgy tevékenységük mégis csodává áll össze: több ezer gyermek számára biztosítanak mindig szerető közeget.
 
Az államtitkár kitért arra, hogy a kormány ősszel országos figyelemfelhívó kampányt indított a nevelőszülői hivatás bemutatására.
 
Az ünnepségen minden gyermek névre szóló ajándékot kapott a gyermekvédelmi szolgáltatótól és az alapítvány támogatóitól, mások mellett azoktól, akik adományaikkal hozzájárultak a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács csokigyűjtő kampányához.
 
Kothencz János, a gyermekvédelmi szolgáltató főigazgatója elismeréseket adott át a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató ezerkétszáz munkatársa közül annak a tíz szakembernek, akit a gyerekek javaslatai alapján választottak ki.
 
Az esten a Szegedi Szimfonikus Zenekar adott koncertet
 
(kormany.hu nyomán)