A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Rimaszombat a városrombolás jegyében

A kötet a szocializmus évei alatt végbevitt pusztítását mutatja be

„Érdekel a város 1945 utáni fejlődése építészeti szempontból, most megjelenő könyvemben az 1960-90 közötti úgynevezett városrombolásra helyezem a hangsúlyt, mivel szemtanúja voltam az eseményeknek gyerekkoromtól és érintett is vagyok benne: a szülői házat lerombolták az utcával és a negyeddel együtt."

A Rimaszombati Városi Hivatal munkatársa, Csordás János két izgalmas kötettel jelentkezett a napokban az Underground Kiadó jóvoltából. A Rimaszombat a városrombolás jegyében 1960-1990 címet viselő kötet a város szocializmus évei alatt végbevitt pusztítását mutatja be.
 
„Érdekel a város 1945 utáni fejlődése építészeti szempontból, most megjelenő könyvemben az 1960-90 közötti úgynevezett városrombolásra helyezem a hangsúlyt, mivel szemtanúja voltam az eseményeknek gyerekkoromtól és érintett is vagyok benne: a szülői házat lerombolták az utcával és a negyeddel együtt” – írja Csordás János, akinek másik kötete, a Lelkesedés és kiábrándultság újságírói korszakának, főleg a Gömöri Hírlapban megjelent legjobb írásait köti csokorba.
 
Csordás János saját költségen jelenteti meg kiadványait, megrendelésre. Karácsony előtt 40 példányt rögtön eladott. 2019 márciusára fogadja a további megrendeléseket a városmonográfiára.
 
„Aki nem tudta most megvenni, márciusban pótolhatja. Köszönet mindazoknak, akik megvásárolták. Külön köszönet két ismerősnek, kik 5, illetve 3 példányt vásároltak” – írta Csordás János Facebook-oldalán, ahová üzenetben jelezhetik érdeklődésüket a könyvei iránt, melyek év végén már a rimaszombati Tompa Mihály Könyvesboltban is beszerezhetőek voltak.
 
Idén pedig újabb könyvek várhatók a szerzőtől: Börtönből szöktem és Korszakalkotás címen.
 
(felvidek.ma nyomán)