A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

A szocik főpolgármester-jelöltje hülyeségnek tartja az énekórákat

A tények nem érdeklik a balosokat, nekik csak a hatalom számít

A január 5-ei szoci-Jobbik menetelés közben az egyik észlény a Kodály köröndön azt az épületes marhaságot kiabálta bele a mikrofonba, hogyha Kodály élne, velük együtt tüntetne. Bizonyára nem egyeztetett Horváth Csabával, aki meghirdetette programját, és közölte, nem akar „felesleges énekórákat, vagy más hülyeségeket, amit a Fidesz, vagy a KDNP kitalál.”
 
„A zene az emberi lélek kifejező eszköze, amely mindenkinek egyformán hozzáférhető, akármilyen egyoldalú más műveltségben van elmerülve. És csakugyan, ha végignézünk a kultúra történetén, mindenütt ott találjuk a zenét vezető helyen. Akkor kerül le erről a vezető helyről, hogyha süllyed az illető kultúra és a vége felé közeledik a fényes korszak” – mondta Kodály Zoltán. Vezető helyen pedig még mindig nincs. Holott a napi éneklés ugyanolyan fontos, mint a napi torna. Pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen nagy szükség van a zenére, amely az érzelemvilág mellett az értelemre is bizonyítottan fejlesztő hatású - folyékonyabban olvasnak, szebben, pontosabban írnak a gyerekek, és a grafikai érzékük is fejlődik. Mindezek tudatában, és ellenére, az énekóra sok helyütt tölteléktantárggyá vált, amelyet a diákok nem vesznek komolyan, csak túlesnek rajta. A kormány legalább nem találja feleslegesnek az énekórákat. Molnár ezzel a mondatával jól lejáratta magát.
 
A szocik jelöltje kritizálta még a főváros pénzügyeit, a kórházakat és a közbiztonságot.
 
Holott a főváros évről-évre több pénzből, egyre magasabb színvonalon látja el feladatait, miután az Orbán-kormány kimenekítette abból az adósságcsapdából, amelyet a Demszky-Hagyó-Horváth vezetés halmozott fel. A jelenlegi kormány döntéseinek köszönhetően több mint kétszáz kormányzati beruházás valósult vagy valósul meg, emellett elindult Budapest történetének legnagyobb egészségügyi-fejlesztési programja, amely a következő években mintegy 700 milliárd forint állami forrásból növeli az itt élők egészségbiztonságát.
Csak a fővárosi önkormányzat tízezer fát ültetett el Budapesten, a regisztrált bűncselekmények száma soha nem látott mértékben csökkent, a turisták száma pedig soha nem látott mértékben nőtt.
 
De hát, amint megszoktuk, a tények nem érdeklik a balosokat, nekik csak a hatalom számít.
 
emma