A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Trianon: centenáriumi konferencia lesz Temesváron

A konferenciát Tőkés László európai parlamenti képviselő nyitja meg

A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Temesvári történetek a 100. évfordulón címmel 2019. február 8-án, pénteken 16 órától konferenciát rendez az Új Ezredév Református Központban (Temesvár, Malomárok sor 1b / Splaiul Morarilor 1b).
 
A konferenciát Tőkés László európai parlamenti képviselő, az EMNT és a KMAT elnöke nyitja meg. Lönhárt Tamás egyetemi adjunktus, tanszékvezető, a Kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Történeti Intézetének munkatársa Nemzeti útkeresés egy többnemzetiségű régióban:Bánsági valóság – történeti reflexiók, 1818–1919 címmel, Borsi-Kálmán Béla történész, a Budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem professzora. A temesvári Levente-pör (1919–1920)címmel, Bodó Barna újságíró, politológus, egyetemi docens A temesvári „csoda”címmel tart előadást.
 
A konferencia keretében zongorán játszanak Bodó Mária tanítványai. Lukas Kohl, Bakos Bernadett Zsuzsanna és Neag Melitta Liszt-,Bartók-, Strauss- és Albeniz-műveket adnak elő. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.
 
erdely.ma nyomán