A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Hamarosan kezdődik a mozgósítás a székely szabadság napjára

A hatóságok megpróbálnak keresztbe tenni a marosvásárhelyi esemény szervezőinek

Nem egyszerű megszervezni március 10-én a székely szabadság napját, de az előző évek tapasztalata némiképpen megkönnyíti a szervezők dolgát.
 
A hatóságok ugyan minden évben megpróbálnak keresztbe tenni a marosvásárhelyi esemény szervezőinek, akik ha erre ha időben felkészülnek, talán könnyebben veszik az akadályokat is – hangzott el a Marosszéki Székely Tanács nyilvános ülésén.
 
Hamarosan kezdődik a mozgósítás, már nyomtatják a plakátokat, amelyeknek a kihelyezéséhez segítségre van szükség – mondta Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke. A március 10-én 16 órakor a Székely vértanúk emlékoszlopánál kezdődő rendezvénynek Gáspár Sándor a felelőse, aki elmondta, megpróbálják a szokásosnál hamarabb befejezni a megemlékezést a Postaréten, hogy minél előbb a prefektúra elé érhessenek a résztvevők, ahol petíciót nyújtanak át a kormány képviselőjének. Azt követően a távolról érkezők hazaindulnak, a marosvásárhelyiek pedig részt vesznek a Kultúrpalotában a Gábor Áron-díj átadó ünnepségén.
 
A felvonulás külön kihívást jelent, hiszen ez az a része az eseménysorozatnak, amely a rendőrség és csendőrség számára lehetőséget adhat arra, hogy bírságoljanak. Legyünk erősek, bátrak és következetesek – hívta fel a figyelmet Izsák Balázs, aki arra kérte az SZNT-tagokat, hogy aki teheti, jöjjön március 10-én Marosvásárhelyre, szervezzenek buszos utakat erre az alkalomra, aki pedig nem tud jönni, az otthon, a saját településén emlékezzen a székely szabadság napjára.
 
A külföldön élőknek azt üzente, hogy vonuljanak székely zászlókkal a román külképviseletek elé.
 
szekelyhon.ro nyomán