A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Salvini: őrültség lenne a Fidesz kizárása az Európai Néppártból

Őrültségnek nevezte a Fidesz esetleges kizárását az Európai Néppártból az olasz Ligát vezető Matteo Salvini március 12-ei sajtótájékoztatóján, Milánóban.
 
A miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy "szívélyes üzeneteket" váltott a magyar miniszterelnökkel. "Üzenetet küldtem Orbán Viktornak: tudok az EPP-ben zajló vitáról és arról is, hogy a döntés március 20-án születik, de szerintem őrültség, ha a Néppárt megfosztja magát egy demokratikusan megválasztott miniszterelnöktől" - jelentette ki Matteo Salvini.
Hozzátette, a Liga párbeszédet folytat Orbán Viktorral, akivel "pozitív volt és marad a kapcsolatom mindentől függetlenül".
 
Salvini leszögezte: a Liga lesz a májusi EP-választások utáni Európa hajtóereje. Elmondta, hogy az Európai Parlamenti választások kampányában, április első felében közös eseményt szerveznek a Liga európai szövetségeseivel Rómában, hogy azon mutassák be javaslataikat Európáról, amely "képes változni és ismét álmodni".
 
A Liga vezetője hangsúlyozta, hogy pártja a legnagyobb politikai erő Olaszországban, támogatása megközelíti a 36 százalékot.  A Liga viszonyítási pontnak számít majd az egész kontinensen az Európai Parlamenti választás után - mondta.
 
MTI nyomán