A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Hiába, tanult embernek párja nincs

A Budai Liberális Klubban Bozóki az SZDSZ-es, Gyurcsány kormányának a kulturális minisztere, Elek István az MDF Savanyújóskája és Magyar Bálint szintén SZDSZ-es, oktatási miniszter az MSZP a 94-es kormányából, hétfőn együtt siratták 68-at, meg a rendszerváltást.
 
Mindig mondom: tanult embernek párja nincs. Bozóki például a CEU docense, politológus, szociológus, egyetemi tanár, a politikatudomány kandidátusa. A Narancs alapító szerkesztője.
 
Magyar Bálint a rendszerváltó értelmiség emblematikus alakja. Az ELTE-n történelemtanári- és szociológus diplomát adtak neki. „Ars poeticája” hétfőn a Budai Liberális Klubban röviden, de betűhíven a következőképpen hangzott:
„ha szaros a gatyám, azt is leváltom, nem várom meg, míg kitisztul a seggem”.
 
Én már régóta gyanakszom ezekre a 68-as fickókra, úgy vélem koprofiliások lehetnek. Ez olyan ferdültség, amely a széklet szagával, ízével, érintésével és indokolatlan emlegetésével kelt örömet a kórban szenvedőkben.
 
Elkonferenciázgatnak, valaki fizeti is őket. Van agytrösztjük, az kitalálja, hogy bajszot kell ragasztani egy rakás szarra. Van utánpótlásuk, az egyetemre készülő, vörös politikus palánta a Blanka, aki momentán érettségi előtt áll és az ötletet a szájára veszi.
 
És van a nagy előd, a vörös Dani, aki a 68-as párizsi diáklázadások emblémáját, az egyetemi katedrákra ürítést hagyta rájuk örökül.
 
A Budai Liberális Klubban hétfőn összegyűlt ellenzéki előadókat befogott orral is nehéz volt elviselni.
 
Megjegyzem, komikus, hogy ez a klub a tiszta beszéd letéteményeseként hirdeti magát.
 
czyla