A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Pásztor: a nacionalisták szerint a délvidéki magyarok bevándoroltak Szerbiába

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a tartományi képviselőház elnöke az RTS-nek nyilatkozva elmondta, meghökkentette Sergej Trifunovićnak, a Szabad Polgárok Mozgalma elnökének kijelentése, amelyben a magyarok Szerbiába való betelepítéséről beszélt.
 
Pásztor leszögezte, nem tudja, sovinizmusról, idegengyűlöletről vagy butaságról van-e szó.
 
„Úgy gondolom, Sergej Trifunovićnak sikerült megmutatnia valódi arcát, végső ideje alkalmazni az ismert mondást, miszerint a suszter maradjon a kaptafánál. Nem tudja megsérteni, megalázni és megbélyegezni a vajdasági magyar közösséget” – húzta alá Pásztor, s megjegyezte, megpróbálták ezt már nagyobb politikusok is, de nem sikerült nekik, ahogy Trifunovićnak, „a politikai kiskakasnak" sem fog.
 
Hozzátette, Sergej Trifunovićnak és mindenki másnak is, aki ennyit tud a múltról, mint ő, meg kell mondani, hogy a magyarok több mint 1100 éve jöttek ide.
 
„Nem Vučić hozta be őket, de nem is Sergej Trifunović fogja őket kiűzni innen. Itt maradunk országunkban, hűek maradunk hagyományainkhoz, szomszédainkhoz, s emberhez méltó jövőt szeretnénk építeni” – jelentette ki Pásztor István.
 
Sergej Trifunović az április 13-ai, szombati kormányellenes tüntetésen Belgrádban azt mondta, „a nép elmegy innen, Vučić pedig arabokkal és magyarokkal telepíti be az országot”.
 
(RTS)