A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Ő lenne Orbán Viktor méltó ellenfele?

Jakab Pétert jelöli a Jobbik elnöksége a frakció élére, azonban az igazi izgalom a párt bejelentő közleményének végén olvasható: „A Jobbik Országos Elnökségének meggyőződése, hogy Jakab Péter személyében Orbán Viktor méltó ellenfelet kap az Országgyűlésben, aki hitelesen és hatékonyan tud szembeszegülni a miniszterelnökkel a parlamenti patkóban.”

Jakab Péterre nemrég még a kutya sem volt kíváncsi, az ellenzéki média televíziós ripacskodása után ölelte keblére először. Egyáltalán árulkodó az, hogy valaki még mindig a Jobbik vezetőségében található, de Jakab Péter Vona Gábor mellett az első sorban irányította a párt liberalizálását. Amíg néhány éve a párt fővárosa Miskolc volt, addig a borsodi Jakab Péter szorgos munkája nyomán szépen leépült ott is a Jobbik. Ennek egyik legdurvább bizonyítéka az, hogy a tavaly tavaszi kampányhajrában mint képviselőjelöltre, a 6000 lelket számláló Alsózsolcán tartott lakossági fórumán mindössze húszan voltak kíváncsiak!
A Jobbik választói egyébként is többször sérelmezték, hogy Jakab gyakorlatilag Pesten él, Borsodba csak néha megy haza megmutatni magát. Persze, azt se tette mindig jól. A Miskolci Törvényszék 2018. februárban elmarasztalta Jakab Pétert és a Jobbikot, mert az ítélet szerint megsértették a miskolci önkormányzat és az Őszi Napsugár Otthon jó hírnevét. Jakab Péter egy sajtótájékoztatóján azt állította, hogy méltatlan körülmények uralkodnak a nyugdíjas otthonban, ahol nem figyelnek kellően az idősekre. Jakab Pétert és a Jobbikot ezért a bíróság első fokon sérelemdíj, az állam részére eljárási illeték, mindkét felperes javára pedig ügyvédi munkadíj megfizetésére kötelezte.
 Azért így már minden érthető: itt van ez az ember, aki aktív részese volt saját pártjának lezüllesztésében és szétverésében, a kutya nem volt rá kíváncsi, azonban decemberben Gyurcsányék oldalán végre a középpontba kerülhetett egy kicsit. Most meg mint a megújulás emberét húzzák elő.

Szerk.