A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Gyurcsányék újra bizonyítottak – uszításból jeles!

Azt már régóta tudjuk, hogy Trianon szellemi örökségén nevelkedő, annak szellemiségét nyíltan felvállaló magyarországi liberális baloldalra annyira sem számíthatnak a külhoni magyarok, mint a jelenlegi országban a szlovák, ukrán, román, szerb többségre.

Azt már régóta tudjuk, hogy Trianon szellemi örökségén nevelkedő, annak szellemiségét nyíltan felvállaló magyarországi liberális baloldalra annyira sem számíthatnak a külhoni magyarok, mint a jelenlegi országban a szlovák, ukrán, román, szerb többségre. Legszívesebben tudomást sem vennének róluk.
 
Például a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció volt már minden a külhoni magyarság szemében, csak elfogadható párt nem! Voltak már nem szívesen látott személyek a Felvidéken, Vajdaságban, Erdélyben, Kárpátalján, Muraközben, aztán nem kívánatosak is a külhoni magyarság körében, most viszont közel kerültek ahhoz, hogy gyűlölt személyekké váljanak az elszakított nemzetrészek magyarságának szemében.
 
Rá is szolgáltak erre ezerrel! Történt ugyanis, hogy a magyar Országgyűlés a minap elsöprő többséggel, 166 szavazattal a nemzeti összetartozás évének nyilvánította 2020-at, a szégyenletes trianoni békediktátum 100. évfordulójára és az elszakított nemzetrészekre emlékezve. Nemmel csupán öt DK-s képviselő szavazott, az utókornak neveik megőrizendők: Arató Gergely, Gréczy Zsolt, László Imre, Oláh Lajos és Varjú László, egy liberális pedig tartózkodott. A Demokratikus Koalíció ezzel ismét nyilvánvalóvá tette, hogy minden porcikájában irtózik a határon túlra szakadt magyaroktól és az egészséges nemzettudat kialakulásától.
 
Nincs új a nap alatt. Gyurcsány még Magyarország miniszterelnökeként azért szállt síkra 2004-ben, hogy a trianoni döntés értelmében határokon túlra szakadt magyarok ne kaphassanak magyar állampolgárságot. A népszavazás előtti gyűlöletretorikájával elérte, hogy sikertelen legyen az országos referendum.
 
2010-ben a Fidesz-KDNP polgári kormány első intézkedése volt visszaadni a Magyarországon kívül élő magyaroknak a magyar állampolgárságot. Ezt Gyurcsány újra képtelen volt elfogadni, és a parlamenti szavazásnál eszmetársaival – Molnár Csabával és Szanyi Tiborral együtt – nemmel szavazott. A DK pártvezére azóta is minden országos választás alkalmával uszít a határon túli magyarsággal szemben, de a magyar társadalomnak már egyre kisebb része vevő rá.
 
2020-ban, a nemzeti összetartozás évében a magyar kormány számos olyan rendezvényt – konferenciát, megemlékezést, kiállítást, művészi alkotás készítést kíván támogatni a Kárpát-medencében, melyek erősíteni hivatottak a magyarság országhatárok feletti összetartozásának tudatát. A DK sajtóosztálya újfent teljesen felesleges pénzszórásnak tartja ezeknek a megemlékezéseknek a támogatását.
 
Ha módjukban állna, nagy valószínűséggel egészen más, európai léptékű célokra fordítanák ezt az összeget – talán a földrészünkre áramló más kultúrájúak, más vallásúak betelepítésére, integrálására.
 
Száraz Dénes
 
ma7.sk