A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Újabb ipari kapcsolatok létesülhetnek Oroszországgal

Több mint száz ország részvételével zajlott a 10. Innoprom ipari szakkiállítás 2019. július 8-11. között, Jekatyerinburgban. Az eseményen Nagy Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium  iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára a tárca nevében a Szverdlovszk megyei ipari, kereskedelmi és egészségügyi miniszterekkel tárgyalt –közölte szerkesztőségünkkel az Innovációs és Technológiai Minisztérium Kommunikációs Főosztálya.
 

Jekatyerinburg Oroszország ipari központja, Szverdlovszk megye pedig az orosz kivitel mintegy harmadát adja. Éppen emiatt érdemes konkrét ipari kapcsolatok megalapozására törekednünk, amelyek elősegíthetik, hogy Magyarország és Oroszország közös infrastruktúra-beruházásokat valósíthasson meg az egészségipar és a gépgyártás területén – fejtette ki Nagy Ádám.
 
A kiállításon több mint 100 ország vett részt, közülük 14 saját standdal képviseltette magát. Az önálló magyar pavilonban öt hazai cég mutatkozott be: a járműipari tesztpályát működtető APZ Zalazone, a biztonsági berendezésekkel foglalkozó Főnix Control, a Fővárosi Vízművek, a gépgyártással foglalkozó Lakics Kft. és az elsősorban élelmiszer- és feldolgozóipari berendezéseket gyártó Pólus Kft.. A moszkvai irodával is rendelkező Pólus Kft. egy komplex egészségipari beruházás megvalósítása kapcsán együttműködési megállapodást is kötött az orosz kormányt képviselő kormányzóval.
 
Az ITM Kommunikációs Főosztályának közleménye alapján