A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Gránátvetővel lőtték az egyik kijevi tévécsatorna épületét

A csatorna állítólag közel áll oroszbarát vállalkozókhoz és politikusokhoz.

Egyelőre csak találgatják, hogy kik lehettek az elkövetők. A csatorna állítólag közel áll oroszbarát vállalkozókhoz és politikusokhoz. A rendőrség terrorista incidensnek minősítette a cselekményt és megkezdte az eset kivizsgálását. Az éjszakai lövöldözésben senki sem sérült meg.
 
Szakértők emlékeztetnek rá, hogy jövő vasárnap, július 21-én előrehozott választásokat tartanak Ukrajnában. Emiatt fokozódik a feszültség az országban. A voksolás legnagyobb esélyese a nemrégen megválasztott ukrán államfő, Volodimir Zelenszkij  pártja, a Nép szolgája, amelynek egyik legfontosabb célkitűzése az Oroszország és Ukrajna között kialakult konfliktus rendezése.
 
Maga Zelenszkij a minszki megállapodás újra tárgyalását javasolta Vlagyimir Putyin orosz államfőnek és felvetette azt a lehetőséget, hogy a megbeszélésen az Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia és Németország legfelső vezetői is jelen lehetnének. Putyin hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni, de jelezte, hogy erre csak az ukrajnai választások után kerülhet sor.
 
ma7.sk nyomán
A kijevi 112 tévécsatorna székháza a támadás után • Fotó: 112.ua