A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Legyőzte a Craiovát a Sepsi OSK

Mindhárom pontot elhozta az Universitatea Craiova otthonából a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely négy döntetlen után megszerezte első győzelmét az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában.
 
László Csaba vezetőedző nélkül játszotta le a vasárnapi mérkőzést a Sepsi OSK. A háromszékiek szakvezetőjét két meccsre eltiltották, miután az FC Viitorul elleni hazai találkozó végén az egyenlítő gólnál örömében belépett a pályára, és piros lapot kapott. Helyette Ilyés Róbert másodedző irányította a csapatot Craiován.
 
Az elejétől a házigazda oltyán együttes uralta a játékot, de kevés komoly helyzetet tudott kialakítani, Constantin távoli lövését Fejér kiütötte, Kelic fejese pedig kicsivel mellé ment. A Sepsi OSK szinte semmit nem nyújtott támadásban, az egyetlen lehetőséget a szünet előtt az U21-es játékost, Andrei Dumitert váltó Pavol Safranko – aki bemutatkozott a csapatban – rontotta el.
 
Fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is a Craiova irányított, de kihagyta a kisebb helyzeteit, a vendégek pedig fegyelmezetten védekeztek. Aztán tíz perccel a vége előtt a semmiből a Sepsi OSK megszerezte a vezetést, Flores hosszú indításánál a becserélt Karanovic kihasználta a hátvéd, Acka hibáját, és átemelte a hazaiak kapusát. A végén gond nélkül megőrizte előnyét a sepsiszentgyörgyi csapat, amely négy döntetlen után és közel fél év elteltével nyert a bajnokságban, tette ezt az Európa Ligában szereplő ellenféllel szemben.
 

A Sepsi OSK a következő fordulóban ismét rangos ellenféllel, a címvédő és éllovas Kolozsvári CFR-rel mérkőzik meg, az összecsapást augusztus 17-én szombaton 21 órától rendezik Sepsiszentgyörgyön.


 
szekelyhon.ro nyomán