A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Grezsa István: a hódmezővásárhelyiek szerint támogatni kell a helyi kórházat

"Márki-Zay az utóbbi hetekben olyan kijelentéseket tett rám, ami megkérdőjelezi a vitaképességét."

Az elmúlt hetekben lezajlott konzultáció alapján a hódmezővásárhelyiek szerint az önkormányzatnak támogatni kell a helyi kórház fejlesztését - közölte Grezsa István (független) polgármesterjelölt hétfőn az alföldi városban újságírókkal.
 
A politikus emlékeztetett: július 8-án indított konzultációt a vásárhelyi kórházról. A hétfőn zárult kezdeményezésben 5124 ívet töltöttek ki a hódmezővásárhelyiek, túlnyomó részben személyes megkeresés után. Hozzátette: több mint háromszáz háztartásba ő maga látogatott el.
 
Bár az egészségügyi intézmény fenntartója az állam, ott zömében vásárhelyiek gyógyítanak vásárhelyieket, így a válaszadók 96 százaléka szerint az önkormányzatnak kötelessége a foglalkozni az intézmény fejlesztésével. Ez a magas támogatottság bizonyítja, hogy az emberek - egyes politikusokkal ellentétben - különbséget tudnak tenni fenntartás és fejlesztés között - mondta a jelenleg a hódmezővásárhelyi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójában politizáló képviselő.
 
Közölte: 92 százalék egyetértett azzal, hogy a város - amennyiben anyagi lehetőségei engedik - biztosítsa ötven kórterem korszerűsítését, annak érdekében, hogy a páciensek - vagyoni helyzetüktől függetlenül - klimatizált, önálló vizesblokkal felszerelt szobákban gyógyulhassanak; ahogy a gyermekosztály felújítását is a válaszadók 98 százaléka támogatná.
A vásárhelyeik válaszaikkal a következő városvezető feladatául szabták, hogy az önkormányzat segítse a kórházban dolgozó orvosok és szakdolgozók lakáshoz jutását - mondta Grezsa István.

A választópolgárok szerint mindenképpen változtatni kell a Hódmezővásárhelyen tapasztalható megosztottságon - jelentette ki a polgármesterjelölt. Grezsa István hangsúlyozta, október 13-a után együttműködésre törekvő politikával lehet azokat a fejlesztéseket elindítani, melyek az elmúlt másfél évben "ordító módon" hiányoztak a városból.
 
A polgármesterjelölt leszögezte, nem politikai csatát szeretne nyerni, hanem békét kíván teremteni. Ezért ahogy eddig, úgy a jövőben sem folytat negatív kampányt, és másokat is erre kért. Igyekszik "derűvel viselni" a személyét és családját ért nemtelen támadásokat - fűzte hozzá.
 
Kitért arra is: az emberek a második legfontosabb kérdésnek az Olaszországból érkező hulladék elhelyezését nevezték. Bár egyértelműnek tartják a jelenlegi városvezetés felelősségét, a többség a megoldást kereste arra, miként lehetne a 12 ezer tonna további hasznosításra alkalmatlan hulladék importját visszautasítani, vagy ha erre nincs lehetőség, legalább azt megakadályozni, hogy újabb ilyen történjen. A politikus maga is úgy gondolja, hogy jogszabályváltozásra lenne szükség ennek érdekében.
 
Grezsa István elmondta: Márki-Zay Péter folyamatosan nyilvános vitára hívja ki, ő azonban nem él a lehetőséggel. Ennek egyik oka, hogy a vásárhelyiek elég érettek ahhoz, hogy két politikus közül el tudják dönteni, hogy melyik viselkedés a megfelelőbb, a másik pedig, hogy nem politikai csatát szeretne nyerni, hanem békét szeretne teremteni. – 30 éves közéleti tevékenység, orvosi, képviselői és miniszteri biztosi munka miatt egyáltalán nem tartok egy ilyen vitától, de a polgármester az utóbbi hetekben olyan kijelentéseket tett rám, ami megkérdőjelezi a vitaképességét. Nem lépek ebbe a ringbe – érvelt a politikus.

 
– Nekem nem eszköz, hanem cél a polgármesterség. Ha bizalmat kapok, megvalósítom a 163 milliárd forintos Modern Városok Programot, újjászervezem az összeomlott polgármesteri hivatalt és a tömegközlekedést. Azt a törekvést, hogy 20 éven belül ausztriai városok színvonalát érjük el, megpróbálom elérni, vagy legalábbis a hátrányt nagymértékben lecsökkenteni – ismertette terveit Grezsa István.
 
MTI, promedad.hu nyomán