A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Vonat alvázába kapaszkodva próbáltak bejutni az országba a migránsok

Kelebiánál egy Szerbia irányából belépő tehervonat átkutatása során két külföldit tartóztattak fel a rendőrök, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. A férfiak a vonat alvázán megbújva próbáltak meg bejutni az országba – olvasható a rendőrség honlapján.
 
Később ismét a vasúti határátkelőhelyen próbált az ország területére jogellenesen bejutni egy migráns. A magát afgán állampolgárnak valló férfi a tehervonat alvázán kapaszkodott. A migránsok nem tudták igazolni személyazonosságukat, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írták.
 
***
 
Mint arról korábban beszámoltunk, a rendőrök augusztus 12-én 8 óra körül Bojt külterületén négy külföldi személyt igazoltattak. A magukat indiai és burmai állampolgárnak valló három férfi és egy nő sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 
Az egyenruhások a külföldieket előállították a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, majd meghallgatásukat követően augusztus 12-én 21 óra 15 perckor a hatályos jogszabályok alapján átadták a román hatóságnak.
 
police.hu nyomán