A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Sikló kúszott ki a török fügés dobozból az erdélyi Kauflandban

Ígérik, hogy nem lesz több élő állat a szállítmányok között.

Nagy méretű sikló kúszott augusztus 23-án, péntek délután a sepsiszentgyörgyi Kauflandban a paradicsomos ládákon. A vásárlók nem estek pánikba, értesítették a nagyáruház ügyfélszolgálatát, akik a biztonsági őr segítségét kérték.
 
Az esetről értesítették Sikó Barabási Sándort, a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetőjét, aki a fénykép alapján megerősítette, hogy egy ártalmatlan vízisikló került a paradicsomok közé, valószínű valahol bekúszott a ládákba.
 
Az ügyben megkeresték a Kauflandot, hogy megkérdezzék miként került a sikló az üzletbe.
 
Néhány perc alatt megoldották a helyzetet –közölte Daniela Spiridonescu a Kaufland PR-igazgatója. Arra nem tért ki, hogy pontosan mi történt a siklóval.
 
Hangsúlyozta, az árut azonnal visszavonták, a helyszínt kitakarították, és az üzletben helyreállították a higiéniai standardokat. Az első vizsgálatok során azt derítették ki, hogy a kígyó a Törökországból leszerződött, friss fügét tartalmazó dobozból kúszott elő. A Kaufland minden üzletéből visszavonta a friss fügeszállítmányt, felvették a kapcsolatot a törökországi beszállítóval, magyarázatot kérve. Jelenleg a beszállítótól érkező minden dobozt egyesével átvizsgálnak, és a füge, ami mától kapható lesz a cég üzleteiben, minden előírásnak megfelelő, biztonságos lesz – ígérik. Belső ellenőrzést is elrendeltek a beszállító és üzlet közötti láncon, megtesznek mindent, hogy kiderítsék, miként történt ez az eset – írta a kommunikációs igazgató.
 
szekelyhon.ro nyomán