A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Az amerikai liberális politikusokat zavarja egy józsefvárosi drogtanya bezárása

Létezik egy budapesti szórakozóhely, amelyet az önkormányzat bezárat, mert drogot találnak a helyszínen. A környékbeli lakosok panaszt tesznek az állandó hangoskodás miatt. Ezután a józsefvárosi kocsma bezárásának híre az Egyesült Államokig terjedt. Olyannyira, hogy nemrégiben demokrata szenátorok egy közleményben vállaltak közösséget az Auróra nevű szórakozóhellyel, mely hatósági eljárás alatt áll.
 
A környéken lakók szerint a szórakozóhely elcsúfítja az utcaképet, nemcsak az épület, hanem az odajárók viselkedése is több mint zavaró.
 
Nagy létszámmal szállt ki a rendőrség 

„Volt egy drograzzia, a rendőrség viszonylag nagy létszámmal kiszállt, és találtak is kábítószert. Akkor figyeltünk fel először arra, hogy ennek a működése aggályos, hiszen Isten őrizz, hogy az én gyerekem egyszer oda betévedjen”– nyilatkozta Sára Botond, Józsefváros polgármestere az M1 Világ című magazinjában.
 
A rendőrség indítványozta a hely működésének felfüggesztését. Emellett a környező lakók is panaszkodtak.
 
„Több társasház jelezte, hogy este zavaró, és nem tudnak ott élni az emberek. Hét társasház közgyűlésen arról döntött, hogy a jegyzőt arra kéri, hogy a működését, az éjszakai nyitva tartását ennek a helynek korlátozza este 10 órára” – mondta Sára Botond.
 
 
A sorozatos problémák ellenére nemrég amerikai demokrata politikusok álltak ki az Auróra működése mellett.
 

„Csak azt tudom feltételezni, hogy itt valamilyen politikai háttérszándék van. Minél több demokrata politikus érdeklődik az ügy iránt az Egyesült Államokban, annál biztosabb vagyok abban, hogy jó úton járunk” – vélekedett a polgármester.
 
Józsefváros nem tervezi, hogy reagál a közleményre, hiszen azt az amerikai demokrata politikusok nem a kerületnek címezték.
 
„Cserébe azt tudom ígérni, hogy én se fogok beleszólni, hogy az Egyesült Államokban vagy Washingtonban mi történjen. Józsefvárosban ideológiai nézettől és társadalmi helyzettől függetlenül mindenkinek be kell tartani a helyi közösségi együttélési szabályokat” – hangsúlyozta Sára Botond.
 
Józsefvárosban az Auróra ügye még folytatódik, a kerület vezetésének hozzáállása azonban az amerikai demokrata közlemény hatására sem változott meg. Ők elsősorban a Józsefvárosban élőket támogatják.
 
hirado.hu nyomán