A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Az OECD elismeri a magyar kormány céljait és eredményeit az oktatás területén

Az OECD elismeri a magyar kormány céljait és eredményeit az oktatás területén - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára szeptember 10-ei budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Schanda Tamás az OECD Education at a Glance című, kedden közzétett kiadványának magyar vonatkozásait ismertetve kiemelte: a magyar felsőoktatás "nemzetköziesítése" jó úton halad.
Kifejtette: a külföldi hallgatók aránya 2010 és 2017 között a magyar felsőoktatási intézményekben megduplázódott, 5-ről 10 százalékra nőtt, ez az egyik legnagyobb bővülés az OECD országai között. A mesterképzésbe beiratkozott külföldi hallgatók aránya pedig mostanra meghaladja a 27 százalékot.
 
Az elmúlt évtized kedvező tendenciái figyelhetők meg abban is, hogy 2008 és 2018 között jelentősen emelkedett a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya: a 25-34 éves korosztályban a nők körében 28-ról 37 százalékra, a férfiaknál 20-ról 25 százalékra.
 
Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár közölte: a jelentés szerint az óvodáztatás nagyon komoly fejlődésen ment keresztül, s mára lényegében teljes körűnek mondható.
 
Forrás: MTI 
Fotó: illusztráció