A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Bundestag-elnök: a németek soha nem felejtik a magyarok 1989-ben tanúsított bátorságát

A németek soha nem felejtik el a magyarok 1989-ben tanúsított bátorságát, amellyel hozzájárultak Németország egységének helyreállításához – hangsúlyozta Wolfgang Schäuble, a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke szeptember 10-én, kedden Berlinben.
 
A Bundestag őszi ülésszakát megnyitó beszédében Wolfgang Schäuble a magyarországi határnyitás 30. évfordulójáról megemlékezve kiemelte, hogy az egykori keleti blokk kommunista uralom alá vetett népei 1989-ben békés forradalmakkal kivívták szabadságukat és függetlenségüket.
 
Ezeknek a népeknek köszönhető a második világháború végén tartott jaltai konferencián kialakított világrend meghaladása, és „nekik köszönjük nem utolsó sorban államiságunk egységét is” – mondta a Bundestag elnöke.
 
Aláhúzta, hogy a magyar-osztrák határ 1989. szeptember 10-ei megnyitása az NDK-s menekültek előtt „új dinamikát indított el”, aminek révén „két hónappal később ledőlt a berlini fal, a hidegháború jelképe”.
 
hirado.hu nyomán
 
Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) és Wolfgang Schäuble, a német szövetségi parlament, a Bundestag elnöke megbeszélésükön a Bundestag épületében 2019. szeptember 10-én. Kövér László a határnyitás 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi ülésen vett részt a német szövetségi parlamentben. MTI/Illyés Tibor