A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Kiáltás a városháza tetejéről az iszlám hódítás megállításáért

A Flamand Érdek Párt vezetője, Filip Dewinter az antwepeni városháza tornyából kiáltotta világgá a figyelmeztetést: foglalkozni kell Belgium iszlamizálódásával.
 
Beszédét egy rövid történelmi bevezetővel kezdte. A városháza lassan ötszáz éve áll a helyén, ez idő alatt több megszálló erő is uralma alá hajtotta. A német-római birodalom, a spanyolok, a franciák, később a németek és most az iszlám is megszállta már a várost, jelentette ki a politikus.
 

Dewinter állítása szerint "Antwerpen minden negyedik polgára mára muszlim", az iskoláskorú gyermekek "több mint fele pedig muzulmán vallású". Ennek véget kell vetni, városunk iszlám megszállását meg kell állítani – jelentette ki.
 
A Flamand Érdek régóta szemben áll a Belgiumra jellemző multikulturális hozzáállással, így a migrációs válság 2015-ös felfutása után szép sikereket értek el a kisebb tartományi választásokon. legutóbb 2018-ban a flandriai regionális választásokon szereztek 13 százalékot.
 
Idén pedig mind az EP-, mind az országos választásokon jól szerepeltek, a 150 tagú belga parlamentben például 18 képviselői mandátumhoz jutottak.
 
Forrás: rt. com
 
Képen: Filip Dewinter a városháza tornyán. Felirat: a város a mienk. Kép forrása: feniixx.org