A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Rekordmagasságban Salvini és a Lega támogatottsága

A választók 40 százaléka Matteo Salvinire szavazna, ha most tartanák a választásokat Olaszországban – derül ki az Ipsos közvélemény-kutató október végi felméréséből. A pártokat nézve a Lega támogatottsága több mint 34 százalékra nőtt, míg a kormányzó Öt Csillag Mozgalomé (M5S) és a Demokrata Párté (PD) 18 százalék alá zuhant. A jobbközép Olasz Testvérek (FdI) a 10 százalékos lélektani küszöbhöz közelítenek – adja hírül a a V4NA nemzetközi hírügynökség.
 
Sohasem volt még olyan magas a jobbközép pártok támogatottsága Olaszországban, mint ezekben a napokban – derült ki az Ipsos, az Agora, a Winpoll és több más közvélemény-kutató felméréséből egyaránt. A Matteo Salvini vezette Liga 34,3 százalékos támogatottságot élvez az Ipsos szerint, de további kilenc közvélemény-kutató adatai is alátámasztják, hogy a bevándorlásellenes párt az olasz választópolgárok mintegy harmadának (31-34 százalék) a szavazatára számíthatna, ha most tartanák az országos voksolást.
 
A jobbközép Olasz Testvérek (FdI) népszerűsége 9,8 százalékon, míg a Silvio Berlusconi vezette Forza Italia mozgalomé 6,2 százalékon áll az Ipsos szerint, előbbi enyhén növekedett, utóbbi stabil maradt szeptember végéhez képest. Szembetűnő a baloldali koalíciós partnerek zuhanása: sem az Öt Csillag Mozgalom, sem a Demokrata Párt támogatottsága nem éri el a 18 százalékot (17,8 illetve 17,2 százalék).
 
Forrás: v4na.com