A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Nemzetárulás felsőfokon – most szlovák párt mellett kampányol a Momentum

Büszke szlovákként is lehetünk felvidéki magyarok?

A Progresszív Szlovákia- Együtt (PS-Spolu)  programbemutatóján megjelent Donáth Anna is, a magyarországi Momentum párt alelnöke. A Momentum pedig „történelmi felelősségéről” beszélt, a magyarországi olimpiai rendezés meghiúsításában is ezzel érvelt a párt pár éve, amikor színre lépett a politikában.
 
Kihangsúlyozta, hogy a magyar-szlovák kapcsolatok jövője olyan pártokon fog múlni, mint a PS, a Spolu és a Momentum. Ezzel előrevetítette azt az utópisztikus jövőképét, hogy ne adj, Isten valamikor Magyarországon a Momentum, Szlovákiában pedig a Progresszív Szlovákia fog kormányozni. Nem véletlen a Momentum és a DK magyarországi összefogása, hiszen Donáth Anna a nagy előd, Gyurcsány nyomdokaiban járva azt is kijelentette, hogy a felvidéki magyarok akár büszke szlovákok is lehetnek a Momentum sajátos elképzelései alapján. Emlékezzünk csak vissza, miként tette a magyarországi exkormányfő a nemzetárulás szégyen-napjává 2004. december 5-ét.
 
Donáth Anna a Felvidéken, főnöke, Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a román USR-PLUS pártszövetség kolozsvári kampányrendezvényén járt hasonlóan "nemzeti" céllal. Ő Erdélyben biztosította támogatásáról az USR-PLUS államelnökjelöltjét, a román nemzetiségű Dan Barnát, a magyar jelölttel, Kelemen Hunorral szemben. A román jelöltet ráadásul  korrupcióval, közel 6 millió eurónyi uniós forrás „eltüntetésével" gyanúsítanak.
 
Azt szokták mondani ilyen esetben, hogy mindig megtalálja a zsák a foltját, megtalálta a Momentum is liberális testvérpártját Erdélyben és a Felvidéken is! Ugyanúgy, ahogy a Progresszív Szlovákia a saját „magyarjait”, akiknek a most-hidas vegyesmentalitás talán már túl magyarkodónak is bizonyul. Beleszlovákosítottak tehát rendesen!
 
A magyarországi liberális politikus tehát leszlovákozta felvidéki nemzettársainkat, és arra biztatta őket, hogy asszimilálódjanak a szlovák többséghez.
 
Száraz Dénes , ma7.sk