A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

GYURCSÁVO

czyla

Gyurcsány és Vona összefogásából egy „új ember” jön létre, a GYURCSÁVO. Ha ez lehetséges, akkor minden lehetséges. Lassan mondjuk, hogy a jobbikosok is megértsék.
A DK-s GYURCSÁVO Kaposváron várakozó álláspontra helyezkedett. Azt mondta, meg akarja várni, mi történik a pártok kongresszusán. Az MSZP négy különbözõ karakterű elnökjelöltjérõl szólva azt sejtette, hogy neki már megvan a favoritja. Az MSZP-s GYURCSÁVO Molnár Gyula lehet, aki már az elsõ elnökjelölti megszólalásában sietett leszögezni a Demokratikus Koalícióhoz való közeledés szükségességét. A volt XI. kerületi polgármester a Magyar Nemzettõl kezdve minden lehetséges fórumon elmondta, hogy mennyire szeretné legalább a vasárnapi asztalhoz leültetni a baloldali párt családtagjait. (?) Gyurcsány is világossá tette, neki sem mindegy, ki vezeti az MSZP-t. Gyurcsány szándékosan kifecsegte, õ biztosan tudja már, hogy szervezõdik az együttműködés a következõ választásokra. Azt is ki lehetett venni a szavaiból, hogy Tapolcán és Salgótarjánban is – elõbb balról jobbra, majd jobbról balra átszavaztak egymásra. Akár elõrehaladott állapotban is lehet már közöttük az ügy, különben nem állította volna, hogy a centrális erõtér fölött létrejön a bal- és jobboldali összefogás. „Ma már nem tudom kizárni, hogy (…) összefogjanak a mostani kormányzaton kívüli erõk.”
Vonától talán egy hete tudták meg a saját pártjának tagjai, állítólag még a párt igazgatója is, hogy Toroczkaira azért van nagy szüksége mert a helyi DK-sok neki kampányoltak. Vona a jobbikos GYURCSÁVO nem hagy kétséget afelõl, hogy neki a néppártosodás csúcsa a DK-val való együttműködés. Olyan polgármestereket akar maga mellé venni ezek szerint, akiknek elfogadható a dékás és viszont. A jobbikos GYURCSÁVO azt mondja a kiválasztottak már bizonyítottak. Őket ezért beveszi, a radikálisokat meg kiteszi. Ez rizsa. Sneider, volt skinhead nevén Roy, micsoda? 
A dékás GYURCSÁVO a vasárnapi csirkecomb mellett megtárgyalta sógorával, ifj. Apró Antallal a névsort. Kire ezért, kire azért rámutatott, recipe ferrum! Ezt adta tovább, mint utasításszerű kívánságot a jobbikos GYURCSÁVO. A Vona által így kiszórtak között lehet talpig becsületes és hétpróbás beépített is, mint ahogy ez a bent hagyottakra is igaz. Tegyük fel, a GYURCSÁVO-k összefogása létrejön, és utána mi lesz? Mint veszett farkasok esnek egymásnak a hatalomért, a pénzért.