A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu

MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXIX. évfolyamának 8. száma.

Kis Miklós Zsolt
a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára

Vincze Lóránt
az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának elnöke

Prof. Dr. Kis Norbert
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorhelyettese

Jankovics Anna
a szolnoki Szigligeti Színház színművésze


Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A Prima Primissima Díjas

Édesapját a háború után elvitték málenkij robotra, meggyilkolták. Gyerekfejjel, tizenöt évesen élte át az 1956-os forradalmat. Vallásosan nevelték, templomba, hittanra járt.

Tíz kategóriában 14. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Művészetek Palotájában megtartott pénteki gálaesten. A magyar zeneművészet kategóriában Medveczky Ádám karmester, címzetes egyetemi tanár vette át az elismerést.
A Kossuth-díjas karnagy, a Magyar Állami Operaház mesterművésze és örökös tagja szédületes karriert futott be, opera-előadások dirigálása mellett végigvezényelte a szimfonikus zeneirodalom jelentős részét. Negyvenkét éve tanít a Zeneakadémián, rengeteg sikeres növendékkel büszkélkedhet. Jelenleg a karmester szakon a saját mesterségét tanítja, az ének tanszakon pedig operaénekes-jelölteknek szerepgyakorlatot. Sok minden befolyásolta gondolkodásmódját. Például az a polgári értékrend, amit odahaza látott. Édesapját a háború után elvitték málenkij robotra, meggyilkolták. Gyerekfejjel, tizenöt évesen élte át az 1956-os forradalmat. Vallásosan nevelték, templomba, hittanra járt. Tizennyolc esztendős korában talált rá az Isten. Azóta is állandó kapaszkodója. Segít kijutnia a szakmai vagy emberi hullámvölgyekből.

A Medveczky Ádámmal készített interjút a Magyar Fórum 19. oldalán olvashatják!