A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Bartus László: Szarok vagytok, Soros-bérencek

A címadó négy szót  Bartus László újságíró, író, lapkiadó, szociológus, tanár, az Amerikai Magyar Népszava tulajdonosa és publicistája, oknyomozó újságíró,  tényfeltáró újságcikkek szerzője írta le. Nincs szerencsénk ismerni a szerzőt, ezért felőle a Wikipédiánál érdeklődtünk, s e szerint nevezett szerző balliberális, akinek munkásságát  - Soros-díjjal,  Tolerancia-díjjal és egy Citibankos díjjal ismerték el,  méltán, mert papírra vetett szavaiból is kitűnik, hogy nemcsak toleráns, hanem szintetizáló elme is. Stilisztikai bravúrként értékelhető rejtett alany használata ellenére olyan jól ragadja meg az írása tárgyául szolgáló szereplők lényegét, hogy kétségünk sem támad afelől,  Bartus az ellenzékről szól. Jól kifejezi az ellenzéki együttműködés szereplőinek minőségét.  A lényeget adó legkisebb közös többszörös megtalálása csak az igazán nagyok sajátja: Szarok vagytok, Soros-bérencek.  Későbbiekben e négyszavas szikár tényállítás mellé olyan hangulatfestő modulokat rak fel palettájára, mint:  mert nincs bennetek semmi tisztesség, becsület, bátorság és elvszerűség, legyőzött és megalkuvó szarok vagytok.
 A liberális Bartus briliáns stílusát és látókörét tovább szélesítendő másfél évig tanult a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmelmélet szakán, s ha jók az értesüléseink, jelenleg a tengeren túl doktori disszertációját készíti az antiszemitizmus témakörében. 
 Bartus életművének kétségtelen csúcsát fémjelző négyszavasával  akár a Guinness-rekordot is dönthetne,  mert ennél  rövidebben és lényegre törőbben aligha ábrázolhatná méltóbban  más  a Vona-Molnár-Gyurcsány triászt. Szarok vagytok, Soros-bérencek. Így ilyen letisztultan érdemes fogalmazni, pontosan, szépen.