A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
EGYENES BESZÉD

czyla

Az OLAF, az európai csalás elleni szervezet a múlt héten megküldte az SZDSZ–MSZP Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai által vezetett kormányainak és a Demszky által vezetett fõváros és a 4-es metró esetét dokumentáló bűnügy részletes jelentését. Most, hogy lebukott a teljes balliberális oldal, mindenki szörnyülködik, hogy ekkora arcátlanságot még nem látott a világ. Holott ha úgy vesszük, ez náluk a mindenkor alkalmazott elvi szempont. Elviszem. Pont. Nem dolgoztak ki aprólékos technikákat, a 467 milliárdból fenti elv szerint mindjárt letartóztattak 252 milliárdot. Ebbõl 167 milliárdot effektíve elloptak, elcsaltak. 59 milliárdot még le sem papíroztak, ezért az OLAF azt javasolta, hogy azt adjuk szépen vissza mi, õhelyettük. Gond, probléma?

Pénz kellett nekik, hát szereztek maguknak

Elõször csinálják ezt? Nem. A Fekete János által intézett kölcsönökkel nem ugyanez volt a helyzet? Õk felvették, az alkotmányos költséget belõle maguknak eltették, a többit itt-ott eltapsolták, mi meg visszafizetjük. Ha jót akarunk. Ha csak nem a mocskos nyilas, fasiszta fejünkbe befészkelõdött összeesküvés-elmélet vezet bennünket, meg az illiberális, antidemokratikus magyarkodási mániánk.

Demszky, Gyurcsány, Medgyessy, Bajnai

Különben is Demszky, az üzlet megkötésekor fõpolgármester, nem lacafacázik, ügyvédet fogad legott, õt már mi hiába is kérdeznénk bármirõl, nem válaszol, s az ügyvéd meg perrel fenyeget mindenkit, aki kételkedni mer ártatlanságában. Medgyessy Péter miniszterelnök meg azért ártatlan, mert a csalássorozat tetõ alá hozásának kezdetén neki közismerten rossz volt a viszonya az SZDSZ-szel és a fõpolgármesterrel, valamint az õt megpuccsoló MSZP-s miniszterelnökkel, a ma már DK-s Gyurcsánnyal. Az olyan születetten tiszta alnokok, mint az MSZP-s Horváth Csaba és a DK-s Gy. Németh Erzsébet pedig zaklatottan visszakérdeznek: milyen medve? Bajnai Gordon, a következõ miniszterelnök, eleve nem jöhet szóba. Ha, Ha, hát õ meg független! Sõt egyenesen civil! Ez a kormány meg épp a civilek ellen van. De lesz itt még (tanács)köztársaság!

Drága Bolgár úr nem kíváncsi

Ezért nem adnak sajnos magyarázatot semmire, mert kik voltak õk, honnan tudhatnák, hogy a metróépítés szerzõdéseinek negyed részét miért kötötték nyílt pályázat mellõzésével. Honnan tudhatnák õk, hogy ebben a kormányzat vagy a fõváros akaratának vagy egyes fent nevezett személyek akaratának érvényesülése dominált. Ki meri feltételezni, hogy ezzel összefüggésben állhat az a tény, hogy a drágább ajánlatot adó pályázó nyert, és ahogy haladt az idõben elõre a maffiagyanús működés, a vastagon megszámolt építkezés költségvetése egyre csak nõtt.
Mint ahogy Demszky úr mondta volt, õ nekünk nem válaszol, drága Bolgár úr meg nem kérdezi, nem kíváncsi a szerinte szõrszálhasogató részletekre, ellenkezõleg, Csepreghy miniszterhelyettes számonkérésére készült fel. Saját bevallása szerint sem olvasta a teljes jelentést, csak úgy átfutotta, de a benne lévõ tények nem voltak alkalmasak arra, hogy õt abban a hitében megingassák, hogy a mostani kormány a hibás. Miért nem úgy kommunikálta a kiterjedt csalás- és lopássorozatot, ahogy õ szereti. Az OLAF-jelentésbõl drága Bolgár úr csak azt olvasta ki, csak szajkózta szünet nélkül, hogy nem csináltak a szabad és demokrata elvtársak a kútba, csak a kávájára. És még ez sincs benne szó szerint a jelentésben!

Vegyük észre: az egyenes beszéd a jövõ útja

Mindent összevetve drága Bolgár úr ezen a napon zaklatottnak tűnt. Kb. 50-szer mondta el, hogy miért nem mond semmit számára sem az OLAF, sem a jelentése. Ez az õ szempontjából persze érthetõ. Tudniillik ha valakinek édes egy komáiról éppen az általa imádott EU egyik szerve dokumentálja, hogy loptak, csaltak bűnszövetségben – attól tényleg nagyon ideges bír lenni a tiszta, korrupciómentes közéletnek olyan nagy híve, mint drága Bolgár úr. Aki nem ismerné, ez az ember képes hosszú évek óta a rádióműsorában azt bizonygatni, miért közérdek az õ rádiójának a fennmaradása. Ehhez képest a világhírű adó szerkesztõ-műsorvezetõje uszít a mai kormány ellen, gyakorta tüntetéseket szervez, közben megkíméli a saját közvéleményét a hosszú és fárasztó magyarázatoktól, amelyek a 167 milliárd ellopásának tényfeltárásával foglalkoznak.

A dolgok egyszerűsödnek

Drága Bolgár úr úgy közérdekű, hogy mi sem áll távolabb tõle, mint hogy a mostani ellenzék megpörkölõdött alakjait számon kérje. Ha valaki figyeli az ellenzéki kommunikációt alakító és azt közvetítõ orgánumokat, gyakorta maga is észreveheti a dolgok egyszerűsödését: Nem számít mennyit lopott Gyurcsány, nem érdekes, hogy ugyanazok készülõdnének vissza a hatalomba Soros támogatásával, akik hosszú évekig nem tudtak mit kezdeni vele, a saját zsebük tömésén kívül. Messze ható, kézzelfogható károkat okoztak.
Vegyük észre: az egyszerű, egyenes beszéd a jövõ útja. 167 milliárdot elloptak? Na és? A kormány a hibás.