A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Politikai mikiegér vagy királycsináló

Czyla

A színvonal különbségét jelzi, hogy aki Antall idején legfeljebb a politikai mikiegérségig vitte, az Gyurcsányéknál királycsináló lehet. Ám azért ne becsüljük le a Soros-favoritokat. Se az egyiket se a másikat. Ugyanis rettentően rafináltak. Történt, hogy amikor tele lett az éter az OLAF felől érkező, rájuk nézvést kellemetlen csomag tartalmának hírével és már arról is szállingóztak hírek, hogy a 4-es metró körüli korrupció miatt szinte a szájukig ér a szenny, valamit gyorsan ki kellett találni. Ha aljasságról, gátlástalanságról van szó, Gyurcsányra lehet számítani. Most is összedugták a fejüket, s miután a félrevezetésben nagy a gyakorlatuk, arra jutottak, nincs mese, olyat kell kitalálni, ami nagyot szól, amit be lehet dobni a köztudatba, amiről beszélni lehet az OLAF-jelentés helyett. A dobogós ötlet kollektív munka eredménye volt.
Legyen összeesküvés! – mondták ki a végső szót.
Jó, de ki ellen? – kérdezték többen.
Ellenem! – Válaszolt azonnal Feri, mert én tartok most évértékelőt. Juhásszal nem lehet, ő, mint tudjuk drogozik, nem lesz elég jó. Karácsony meg egy senki.
Akkor Feri mély levegőt vett és a trágyalére ráivott. Niedermüller hozta a rossz hírt, Lengyel nem állt simán kötélnek „Hát mi a fenére kéne, lehetne összeesküdni? Még Orbán Viktor ellen csak-csak. De Gyurcsány Ferenc ellen?” – hessegette el az ötletet Lengyel László. De vele már senki sem törődött. Eljött a nagy nap. Gyurcsánynak elég kétszer két vodka ahhoz, hogy büdös száján keresztül szabadjára engedje beteg lelkének démonait. Rekedtre ordította magát. Reszketett, pörgött, nyeklett, nyaklott, horpadt a feje, dagadt a nyaka, aki a második sorban ült, az is hallotta, hogy alul-felül prüszköl. Egy magát megnevezni nem kívánó forrásunk azt állítja, aki nem volt beavatva, megdermedt. Ezt az útszéli stílust sokan szégyellik, és kevésnek találják a trágárságot. Vagy csak úgy tesznek, nem tudhatjuk, mindenesetre Lengyel, az Antall szerint politikai mikiegér, Gyurcsány szerint királycsináló a végén úgy-ahogy kimosta magát: azt mondta, tíz éve változatlan a véleménye Gyurcsányról: el kellene tűnnie a politikából.