A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A többség elégedetlen a migrációs válság kezelésével

A legutóbbi Eurobarometer közvélemény-kutatás szerint az európai lakosság 73%-a gondolja úgy, hogy az Európai Unió nem megfelelően kezeli a migrációs válságot.

Az Eurobarometer adatai szerint az unió összlakosságának 73%-a gondolja úgy, hogy az Európai Unió nagyobb erőfeszítéseket kellene tegyen a migrációs válság kezelése terén. A kutatást március 18-27. közt végezték 27901 ember megkérdezésével, az Európai Unió összlakosságára nézve reprezentatív mintán. Az Európai Parlament weboldalán is közölt adatok szerint az emberek többsége annak ellenére nincs megelégedve a migrációs válság kezelésével, hogy az Európai Unió számos intézkedést hozott a bevándorlás kapcsán.
Úgy tűnik, az uniós hatóságok szándékosan félreértelmezik a többségi lakosság elégedetlenségét a nem-európai lakosság beözönlésével kapcsolatban, mert az EP oldalán idézett adatok után felsorolják azokat az intézkedéseket, melyek állítólag a migrációs válság kezelését szolgálták. Ezek között említik a migránsok szétosztását szolgáló kvótarendszert, emellett a menekülttáborokban uralkodó körülmények javítását, ami nyilvánvalóan nem járul hozzá a tömeges bevándorlás leállításához.