A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Napi terror

Csorja Gergely

Amikor egy európai városba szóló meghívás automatikusan előhozza az elemi félelmet, hogy biztonságos-e az utazás, vajon melyik városrészben lehet bántódás nélkül vacsorázni, hogy vajon gyerekekkel egyáltalán vállalható-e az utazás, vagy ebben a helyzetben maga a felelőtlenség, akkor megállapíthatjuk, hogy Európa nem biztonságos hely.
Nem biztonságos, mert a 20. századi politikai és szellemtörténeti irányzatok közül a Nyugatot meghatározó liberalizmus – mely szükségszerűen kísérte a 19. században végbement európai technológiai és népességrobbanást – a 20. század második felében elvesztette értékalapjait, és modern formájában a majd kétezer éve fejlődő Európa legfontosabb erejét, a népek és nemzetek területi alapú csoportszervező jogát vonta kétségbe. A 20. század végének vezető eszméje a történelmi államalkotó népek szuverenitását tette idézőjelbe és jelentős propagandával hirdette, hogy a századok küzdelme alapján létrejött állami szuverenitás, tehát a sokszínű európai népesség önrendelkezésének joga, gátja a fejlődésnek.
Ezzel szemben a más kontinensekről, alapvetően más civilizációból származó népesség beengedése, betelepítése – lényegében a bukott gyarmati rendszerek alapjain – elfogadható, támogatandó, érték.
Közép-Kelet-Európa országai sajátos geopolitikai helyzetük folytán 1000 éve másért sem küzdenek, csak hogy szuverenitásukat a Nyugat vagy a Kelet hatalmai elismerjék. Lényegében ez a szerencsétlen történelmi helyzet eredményezi most, hogy Európán belül ez a régió biztonságos. Biztonságos, mert kimaradt – minden nemzetpusztító hatásával együtt, paradox módon részben a szovjet megszállás eredményeként is – a Nyugat általános fejlődéséből, így a nemzeti szuverenitás feladásának divatjából is.
Közép-Kelet-Európának – ezen belül különösképpen Magyarországnak – óriási előnyt jelenthet, hogy sokszínű, de alapvetően azonos kultúrájú, keresztény alapokra épülő társadalmaikban a mindennapi békés élet feltételei adottak.
Hogy nálunk nem robbantanak, nem hajtanak szándékosan teherautókkal a tömegbe, természetesnek tűnik. Pedig nem az. Ha azt akarjuk, hogy ez így maradjon, ahhoz erős államra, erős rendvédelemre, erős hadseregre és főleg az önvédelem szükségességét nem megkérdőjelező emberekre van szükség.
Ha békés, ma természetesnek tűnő életünket fenn akarjuk tartani, ahhoz áldoznunk kell. Áldoznunk kell a hadseregre, a hadiiparra, a rendőrségre, a határvédelemre.
Áldoznunk kell pénzt, súlyos százmilliárdokat, áldoznunk kell munkát, melyet sokaknak szabadidejükből kell elvenniük.
A magyarság, ez az egyedi származású, nyelvű, kultúrájú európai nép azért képes államalkotóként fennmaradni ezer éven keresztül, mert akárhogy is, de hajlandó volt áldozni vért, verítéket és ha kellett pénzt is a fennmaradásért. Most rajtunk a sor.