A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk

Csorja Gergely

A címben szereplő mondatot Orbán Viktor a nemzeti konzultáció eredményinek összegzésekor a Parlamentben elmondott beszédéből vettük. A kormányzati törekvés nemcsak beszédek szintjén, de a gyakorlatban is a címben megfogalmazott irányba mutat.
A kormányzat magyar érdekű, Magyarország iránti elkötelezettsége mindig fontos. Láthattuk a Gyurcsány-időszakban, hogy mit eredményez, amikor a kormány mindent fontosabbnak tart annál, mint hogy Magyarországon elsősorban a magyar érdek érvényesüljön.
A mostani helyzetben azonban talán a korábbiaknál is fontosabb, hogy Magyarország kiálljon nemzeti érdekei mellett, és egyben kiálljon Európa kultúrája, népessége, egysége mellett. Most, amikor Anglia kilép az unióból, amikor Németország és Franciaország, pontosabban Macron és Merkel az uniót a német és francia érdekek mentén kívánja átszervezni, amikor a brüsszeli bürokraták Európát magatehetetlen bábuvá tették, most a térségben lévő egyes országok nemzeti érdeke és a V4-ek érdeke egybeesik.
Európa alapvető változások előtt áll, a változás iránya azonban kétséges. Ahogy a miniszterelnök fogalmazott: Ma annyi mondható, hogy az előttünk álló Európát átalakító kísérletek dimenziója széles és mély. Ezt jelzi az a tény, hogy Brüsszel már kiadott egy dokumentumot Európa lehetséges jövőbeni fejlődési irányairól. Majd ezután reformjavaslatokat tett közzé négy kötetben. A szociális ügyekről, a gazdasági és monetáris unió mélyítéséről, az európai védelempolitikáról, majd a globalizációról, és hamarosan jön az ötödik javaslatcsomag is az európai költségvetés jövőjéről. Olyan viták előtt állunk, amelyeknek témája súlyos, tárgyalásai komolyak, következményei pedig hosszú távúak lesznek.
Ezeken a tárgyalásokon erős, egységes, a magyarság és Európa államalkotó népeinek érdekeit szem előtt tartó magyar álláspontra van szükség. Orbán Viktor és a kormányzat megnyilvánulásai és tettei azt mutatják, hogy bizakodva nézhetünk a változás elé legalább abban a tekintetben, hogy Magyarország mindent megtesz a fenti célok elérése érdekében.