A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A Budapest-Varsó tengely még sosem volt ilyen erős

Ennek kapcsán engedtessék meg, hogy megjegyezzük: a Magyar Fórum volt az első hazai sajtóorgánum, amely felismerte a visegrádi összefogás jelentőségét (és nem mellesleg az egyetlen újság, amelyben hosszú évek óta követhetik olvasóink hétről hétre lengyel-magyar rovatunkat), ezért közöljük most újra Csorja Gergely vezércikkét, amelyet még 2015 októberében jegyzett.

Budapest–Varsó tengely?
A tengely, mint az európai politikai erővonal fogalma kétségtelenül keserű mellékízű, de ha elvonatkoztatunk a következményektől, tisztán nyelvi szempontból a Mussolini 1936-os milánói beszédében bejelentett Berlin–Róma tengely telitalálat volt: „a Berlin–Róma ív nem választóvonal, hanem tengely”.
Ha Mussolini és a második világháború árnyéka nem vetülne erre a mondatra, akkor a feltételezésünk szerint nemsokára megszülető megállapodások – melyek a visegrádi négyek, azaz Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország között létrejönnek, és melyek közül a legfontosabb a lengyel–magyar megállapodás lehet – bejelentése hangozhatna így: a Budapest–Varsó ív nem választóvonal, hanem tengely, amely köré az Európai Unió államai csoportosulhatnak.
A Jog és Igazságosság győzelmével Budapest és Varsó között újszerű együttműködés alakulhat ki. Így a menekültválság következményeként szorosabban együttműködő V4-ek közül a legnagyobb népességű, gazdasági és katonai erejű Lengyelország, valamint a legstabilabb és legprogresszívabb politikai vezetésű Magyarország irányításával egy majd 70 milliós tömb jöhet létre.
Ez a tömb, amennyiben képes együttes fellépésre, komoly tényező lehet az Európai Unión belül. Soha nem látott lehetőség ez.