A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A nácik ufókat is gyártottak

Az 1947 nyarán bekövetkezett állítólagos földönkívüli hajótörés az Amerikai Egyesült Államokban, az Új-Mexikó államban található Roswellben történt.

A történetről az azóta eltelt évtizedekben rengeteg változat született, a legtöbb ellentmondásos részlettel. A környékbeliek számára az ufóturizmus fellendítette a helyi gazdaságot. Minden év júliusában ufófesztivált rendeznek, amelyből például 1996-ban több mint 5 millió dollár bevétele származott a városnak.
A maradványok felfedezésekor még senki nem gondolt arra, hogy földönkívüli hajótörés következett volna be Roswellben, jóllehet a távolabbi Sacramento városának The Sacramento Bee című újságja repülő csészealj elfogásáról számolt be, ezt végül átvette néhány másik hírlap is. Csupán harminc évvel később került elő ismét a téma egy bulvárlapban, amikor az egyik szemtanú, Jesse Marcel a nyilvánosság előtt beszélt, igaz már az elején maga is ellentmondásba keveredett. Végül Charles Berlitz, aki a 70-es években már több más paranormális ügyet dobott fel (például a Bermuda-háromszöget) írt róla egy könyvet, ami bestsellerré vált.
1997. június 24-én a Pentagon sajtókonferenciáján számos videofelvételt és egy 231 oldalas részletes jelentést hozott nyilvánosságra, amely több évtizedes vizsgálat eredményeképpen minden észszerű kétséget eloszlatva cáfolja az ufóbaleset létezését és ezzel a maga részéről lezárta az ügyet.
A hivatalos amerikai szervek hiába közölték, hogy egy időjárási szonda (meteorológiai ballon) zuhant le egy farmer földjére és hiába adtak ki nyilatkozatokat, hogy a félreértéseket, és ferdítéseket tisztázzák, Annie Jacobsen újságírónő 2011-ben publikálta könyvét Area 51: An Uncensored History of America’s Top Secret Military Base címen, amelyben azt állítja, hogy kutatásai során egy titkos nevadai bázis néhai munkatársaitól jutott információkhoz. Ezek szerint a hírhedt náci orvos, Josef Mengele a háború idején olyan 12 éves, mutáns gyerekeket tenyésztett ki, akiket később Sztálin megbízásából pilótaként távirányítású repülőkkel az Egyesült Államok területére akartak eljuttatni a szovjetek. A terv szerint tömeges pánikot akartak előidézni, egy hamis földön kívüli támadás kivitelezésével. A kísérleti alanyok olyan kóros elváltozásokkal bírtak, amelyek tényleg hasonlítanak a köztudatban mai napig élő ufonauta képére (nagy fej, kidülledt sötét szemek, vékony és törékeny alkat, kicsi termet). Sztálin állítólagos tervét Orson Welles inspirálta, aki 1938-ban olyan meggyőzően adta elő rádiós felolvasásában a Világok harca c. játékot, hogy sokan tényleg úgy hitték valóban földön kívüli invázió vette kezdetét a Földön. A mutánsokat célba juttató jármű egy Horten–229-es sugárhajtású repülőgép volt, ami külsőre szintén hasonlít a repülő csészealjakhoz. A terv azonban kudarcba fulladt, mert a gép lezuhant, méghozzá Brazel farmjának területén, a benne utazó mutáns gyerekek pedig életüket vesztették.
A Horten–229-es repülési hatótávolsága (1000 km) erősen kétségessé teszi, hogy (ha valóban Horten gép zuhant le), hogy 1947-ben a gépet a szovjetek indították volna. A történet hitelességét rombolja, hogy a Horten gép egy- és kétüléses változatban készült, hogyan zsúfoltak volna bele négy személyt. Ilyen mutáns személyek létezéséről egyébként semmilyen hiteles történeti forrás nem tesz említést. A történet hitelességének mond ellent a repülőgép állítólagos távvezérlésének módja, amelyre 1947-ben még nem álltak rendelkezésre megfelelő eszközök.
Az amerikai légierő 231 oldalas dokumentuma szerint a szemtanúk által látott állítólagos űrjárművek és földön kívüliek valójában az amerikai légierő hidegháború alatti szupertitkos kísérleteinek szereplői voltak: az „ufó” egy légköri ballonra szerelt radarcélpont volt, a földön kívüliek pedig olyan próbabábuk, amilyeneket 1953 után használtak ejtőernyős kísérletek céljára. A dokumentumot egy elhárító tiszt, James McAndrew kapitány Egy lezárt ügy címmel tette közzé. Ebben a légierő tételesen cáfolja a helybeli szemtanúk állításait az 1947-ben történt incidenssel kapcsolatosan, s megfejtést kínál az azóta tapasztalt ufójelenségekre is.
Később a Roswell mellett talált maradványokról elterjedt, hogy azok mégsem meteorológiai, hanem a szovjet atomtitkok kikémlelésére szolgáló kémszonda részei voltak. A szonda egy hőlégballonra erősítve lebegett az atmoszféra felsőbb rétegeiben, s érzékelői a szovjet nukleáris robbantások megfigyelésére szolgáltak. A legenda az évek során táplálkozott a közelben levő kísérleti támaszpont különböző években bekövetkezett baleseteinek eseménymorzsáival is. A 11 elszenesedett holttestre vonatkozó legenda például egy KC–97G típusú katonai gép lezuhanásakor szénné égett 11 tagú személyzet valóban rendkívül gyors elszállítása miatt keletkezett. A gyors elszállítást az indokolta, hogy a hosszasnak ígérkező azonosítás jelentősebb hűtőkapacitást igényelt, mint amekkora a helyszínen rendelkezésre állt. Az új-mexikói sivatagban rendszeresen próbáltak ki kémrepülőgépeket, kémszondákat, ezek egy része földbe csapódott, maradványaik szétszóródtak a környéken.