A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 3.
száma.

HAJRÁ MAGYAROK!

Migránsok? Oké!

Fel akartak akasztani

Gasparri: Orbánnak ezerszer igaza van

Indul a toborzás!

V18: túltenyésztett liberálisok


Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Ez MAGYAR külpolitika

Magyarország hazarendelte Hollandiába akkreditált nagykövetét, meghatározatlan ideig szünetel a nagyköveti szintű kapcsolattartás a két ország között, amiért a Budapestről távozó holland nagykövet lemarxistázta a kormányt, hazánkat pedig az Iszlám Államhoz hasonlította.
Magyarország nem támogatja Románia és Horvátország OECD-hez való csatlakozását. Románia esetében a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyével, Horvátország esetében pedig a MOL horvátországi beruházása körül kialakult helyzettel, valamint a MOL vezetőjével szembeni horvát magatartással indokolta a külügy a támogatás megtagadását.
Szijjártó Péter berendelte a Külgazdasági és Külügyminisztériumba Ukrajna Budapestre akkreditált nagykövetét hétfőre, mert személyesen is tájékoztatni kívánja, hogy szégyennek és gyalázatnak tartja az ukrán oktatási törvény módosítását. A külgazdasági és külügyminiszter utasításba adta, hogy a magyar diplomácia semmilyen nemzetközi szervezetben nem támogathat egyetlen ukrán kezdeményezést sem, és Magyarország nem támogat semmilyen, Ukrajna számára fontos döntést. Az ENSZ, az EBESZ és az Európai Unió minden fórumán felveti Magyarország az ukrán törvénymódosítás ügyét, és meggátolja az Ukrajna számára fontos ügyek magvalósítását.
Évtizedek óta ilyen kiállásra vártunk. Nagyon reménykedünk a folytatásban és a sikerben, különösen a legaggasztóbb helyzetben lévő kárpátaljai honfitársaink ügyében.