A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
OCSÚ A BÚZÁTÓL


Tállai András egyéni körzetben megválasztott országgyűlési képviselõ a munkáját végzi. A választópolgárok közé jár, hogy megtudja mi a helyzet a térségben. Októberben jelezték felé, hogy cirka 30 forinttal drágább az õ környékükön az üzemanyag, mint az ország más területein. Tállai András utánajárt, s a helyi üzemanyag-kereskedõknél, -forgalmazóknál elérte, hogy legalább a szülõföldjén ne verjék át az embereket. Csökkentsék csak az indokolatlanul magasra felsrófolt üzemanyagárat. Elérte, amit akart, az emberek elégedettek, a képviselõ pártja, a Fidesz szintén.
Tulajdonképpen képviselõt a kreativitása miatt választunk. Nem igaz? Hogy járjon el az érdekünkben. Ezt az apróságot felejti el az egész ellenzék úgy, ahogy van, szõröstül-bõröstül, attól a minutumtól kezdve, hogy betette ülepét a parlamenti székbe.
Elõbb vagy utóbb, de elválik az ocsú a búzától: tartja a magyar közmondás, úgyis kibukik, hogy melyik a selejt, és melyik a valamirevaló.
Lám, Tállai András, Matyóföld parlamenti képviselõje kiakasztotta még a Bloomberget is, beindította Ron Werbert, az LMP tanácsadóját, az LMP erre feljelentette Tállai Andrást és Matyóföld fõvárosát, Mezõkövesdet is.
Nekik nem szempont, hogy a térség fellendítése érdekében cselekedjenek. Pedig éppen az üzemanyagár egy olyan tétel, amely mindent befolyásol. Ahelyett, hogy példát vennének Tállairól, feljelentik.
A feljelentõk mögött felsorakozott a Jobbik gazdájának, Simicskának valamennyi orgánuma. Vértes Andrást szólította harcba a Hír TV. Azonnal ítélje el, kezdje meg a kákán a csomókeresést. „Ilyen beavatkozásra semmilyen joga nincs Tállai úrnak” – harsogta a Hír TV-ben a multik pártján álló gazdasági elemzõ, akinek mindenki elõbbre való, mint a matyóföldi magyar. A multi, a kulti, a kutat franchise-ban működtetõ. Soros embere, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója, Ligeti Miklós szerint nagyon egészségtelen a nép megélhetését könnyebbé tevõ bármilyen kedvezmény. Működõ piacgazdaságokban, ahol egyenlõ esélyek és teljesítmények alapján lehet érvényesülni, ez nem fordulhatna elõ, hörög mint a szervezet jogi igazgatója. Sneider Tamás, mozgalmi nevén skinhead Roy, Vona haverja egyenesen büntetõjogi kategóriáról gagyog s ragyog a „Jobbik a nép pártján” kampánytábla mögül. Gyurcsány és pártja, a Demokratikus Koalíció az Európai Bizottságig szalad, ott tesz bejelentést, mert szerintük a nép érdekében tett minden lépés piactorzító. Az LMP viszont a vádhatósághoz fordul – csücsörít Demeter Márta a kameráknak. És végül a Bloomberg bértollnoka sem késlekedett, pedig utánanézhetett volna, hogy Tállai teljesen jogszerűen cselekedett; nem tette, inkább megírta: íme itt a bizonyíték, a Fidesz kormányzása alatt Magyarországon a multik érdekei nem állnak mindenek felett, így aztán ne csodálkozzanak a magyarok, ha Bloombergék megkérdõjelezik Magyarország versenyképességét.