A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

OCSÚ A BÚZÁTÓL


Tállai András egyéni körzetben megválasztott országgyűlési képviselõ a munkáját végzi. A választópolgárok közé jár, hogy megtudja mi a helyzet a térségben. Októberben jelezték felé, hogy cirka 30 forinttal drágább az õ környékükön az üzemanyag, mint az ország más területein. Tállai András utánajárt, s a helyi üzemanyag-kereskedõknél, -forgalmazóknál elérte, hogy legalább a szülõföldjén ne verjék át az embereket. Csökkentsék csak az indokolatlanul magasra felsrófolt üzemanyagárat. Elérte, amit akart, az emberek elégedettek, a képviselõ pártja, a Fidesz szintén.
Tulajdonképpen képviselõt a kreativitása miatt választunk. Nem igaz? Hogy járjon el az érdekünkben. Ezt az apróságot felejti el az egész ellenzék úgy, ahogy van, szõröstül-bõröstül, attól a minutumtól kezdve, hogy betette ülepét a parlamenti székbe.
Elõbb vagy utóbb, de elválik az ocsú a búzától: tartja a magyar közmondás, úgyis kibukik, hogy melyik a selejt, és melyik a valamirevaló.
Lám, Tállai András, Matyóföld parlamenti képviselõje kiakasztotta még a Bloomberget is, beindította Ron Werbert, az LMP tanácsadóját, az LMP erre feljelentette Tállai Andrást és Matyóföld fõvárosát, Mezõkövesdet is.
Nekik nem szempont, hogy a térség fellendítése érdekében cselekedjenek. Pedig éppen az üzemanyagár egy olyan tétel, amely mindent befolyásol. Ahelyett, hogy példát vennének Tállairól, feljelentik.
A feljelentõk mögött felsorakozott a Jobbik gazdájának, Simicskának valamennyi orgánuma. Vértes Andrást szólította harcba a Hír TV. Azonnal ítélje el, kezdje meg a kákán a csomókeresést. „Ilyen beavatkozásra semmilyen joga nincs Tállai úrnak” – harsogta a Hír TV-ben a multik pártján álló gazdasági elemzõ, akinek mindenki elõbbre való, mint a matyóföldi magyar. A multi, a kulti, a kutat franchise-ban működtetõ. Soros embere, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója, Ligeti Miklós szerint nagyon egészségtelen a nép megélhetését könnyebbé tevõ bármilyen kedvezmény. Működõ piacgazdaságokban, ahol egyenlõ esélyek és teljesítmények alapján lehet érvényesülni, ez nem fordulhatna elõ, hörög mint a szervezet jogi igazgatója. Sneider Tamás, mozgalmi nevén skinhead Roy, Vona haverja egyenesen büntetõjogi kategóriáról gagyog s ragyog a „Jobbik a nép pártján” kampánytábla mögül. Gyurcsány és pártja, a Demokratikus Koalíció az Európai Bizottságig szalad, ott tesz bejelentést, mert szerintük a nép érdekében tett minden lépés piactorzító. Az LMP viszont a vádhatósághoz fordul – csücsörít Demeter Márta a kameráknak. És végül a Bloomberg bértollnoka sem késlekedett, pedig utánanézhetett volna, hogy Tállai teljesen jogszerűen cselekedett; nem tette, inkább megírta: íme itt a bizonyíték, a Fidesz kormányzása alatt Magyarországon a multik érdekei nem állnak mindenek felett, így aztán ne csodálkozzanak a magyarok, ha Bloombergék megkérdõjelezik Magyarország versenyképességét.